Ειρηνική πορεία, ως αντίδραση για την πενιχρή και αποκαρδιωτική στήριξη του Πολιτισμού, όπως αναφέρουν, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στη Λευκωσία, άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού.

Οι συμμετέχοντες πέρασαν έξω από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες και κατέληξαν έξω από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, όπου και επιδόθηκε υπόμνημα στον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου.

Δυναμικά έδωσαν το παρών τους πολλοί καλλιτέχνες και άνθρωποι που υπηρετούν τον πολιτισμό, απαιτώντας από το κράτος να τους αντιμετωπίσει ισάξια και τονίζοντας ότι η τέχνη δεν είναι για αυτούς χόμπι, αλλά το επάγγελμά τους.

Την πορεία των καλλιτεχνών οδήγησε, υπό τη συνοδεία των τυμπάνων, η ομάδα κρουστών Batukinio. Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν πανό, όπου αναγράφονταν συνθήματα, όπως: «Οι άνθρωποι των τεχνών δεν είναι επαίτες», και «Ντροπή κύριε υπουργέ».

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοίνωσε χθες ότι η καταβολή του ειδικού επιδόματος, θα αρχίσει από σήμερα.

Σε δηλώσεις στην πορεία προέβη η ηθοποιός Λέα Μαλένη, η οποία σημείωσε ότι δεν είναι εφικτό να υπάρξουν θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές παραγωγές και παραστάσεις χορού από τη μια μέρα στην άλλη, χωρίς προετοιμασία.

 

Άντια  Λοΐζου