Διπλασιάστηκε το ποσοστό θετικότητας των κρουσμάτων κορωνοϊού σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των διαγνωστικών μοριακών εξετάσεων και των τεστ ταχείας ανάλυσης αντιγόνου, τόνισε στην εκπομπή του Σταθμού μας «Ελεύθερα κι Ωραία» ο Επίκουρος Καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Γιώργος Νικολόπουλος.

Εξήγησε ακόμα ότι αυτός ήταν ο κύριος λόγος που λήφθηκε απόφαση για αυστηροποίηση των μέτρων σε όλη την Κύπρο αφού παρέμεινε υψηλός ο αριθμός των κρουσμάτων σε Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό και Αμμόχωστο.

Σε σχέση με το λουκέτο στους χώρους εστίασης από την Παρασκευή ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε ότι θεωρήθηκε ότι το μέτρο μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό της έξαρσης όπως συνέβη σε Λεμεσό και Πάφο.

Το σημερινά αποτελέσματα οφείλονται κυρίως στα μέτρα που λήφθηκαν μέχρι τώρα, τόνισε από την πλευρά του ο καθηγητής παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου Παναγιώτης Γιάλλουρος, σημειώνοντας ότι αν δεν λαμβάνονταν μέτρα θα είχαμε πολλαπλάσιους νεκρούς και κρούσματα.