Στο Μακάρειο Νοσοκομείο νοσηλεύονται προς το παρόν έξι παιδιά με κορωνοϊό, από τα οποία τα τρία θα πάρουν εξιτήριο και θα παραμείνουν τρία, είπε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Παιδιατρικού Τμήματος Δρ Αβραάμ Ηλίας, σημειώνοντας ότι τα τρία που θα παραμείνουν είναι ένα αγόρι ενός μηνός και δύο κορίτσια, 7 και 15 χρόνων, τα οποία είναι εκτός κινδύνου, με καλή την κατάσταση υγείας τους.

Σημείωσε ότι το Μακάρειο έχει μια μέση νοσηλεία γύρω στα έξι παιδιά, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, κατά τις οποίες ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μεγάλος.

«Ας ελπίσουμε ότι με τη μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων, θα μειωθεί η ανάγκη για νοσηλεία στον παιδικό πληθυσμό», ανέφερε.

Ο Δρ Ηλία είπε ότι από τα 130 παιδιά που χρειάστηκε να νοσηλευθούν στο Μακάρειο μόνο στα τρία παιδιά χρειάστηκε να χορηγηθεί οξυγόνο κι αυτό σε χαμηλές συγκεντρώσεις.

Εξήγησε ότι στους ενήλικες η προσβολή του αναπνευστικού είναι η κυρίαρχη εκδήλωση σε αντίθεση με τα παιδιά που σπάνια γίνεται.

Ανέφερε ότι τα παιδιά με COVID παρουσιάζουν υψηλό πυρετό, νωθρότητα, ανορεξία, καταβολή, γαστρεντερικές διαταραχές, αφυδάτωση, βήχα κ.λπ.

Είπε ότι τα βρέφη μολύνονται κυρίως από το άμεσο οικογενειακό περιβάλλον γι αυτό οι ενήλικες πρέπει να δείξουν μεγαλύτερη υπευθυνότητα με το να εμβολιαστούν.

Ερωτηθείς για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού στα παιδιά, ο Δρ Ηλίας είπε πως η προσωπική του άποψη είναι να εμβολιαστούν και τα παιδιά πέραν των 12 χρόνων, μια τακτική που ακολουθούν πάρα πολλές χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία και πρόσφατα η Ελλάδα.

«Οι έφηβοι μπορούν να μεταδώσουν εύκολα τον ιό, όπως και οι ενήλικες και γιατί τα παιδιά πρέπει να επανέλθουν στα μαθήματα τους και να λειτουργήσει απρόσκοπτα το σχολείο», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ