Με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που καθυστερούν σημαντικά έργα στην Λεμεσό πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή με τον Δήμαρχο Λεμεσού κατά την οποία συζητήθηκε και η ανέγερση κατοικιών στο πλαίσιο του σχεδίου προσιτής κατοικίας και προσιτού ενοικίου του ΚΟΑΓ.

Σε δηλώσεις του μετά την σύσκεψη ο κύριος Νουρής είπε πως έχουν δοθεί λύσεις σε διάφορα θέματα που του τέθηκαν από τον Δήμαρχο, και συμπλήρωσε ότι το επόμενο διάστημα θα παρακολουθούνται ανελλιπώς τα συγκεκριμένα έργα.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού μιλώντας στο ΚΑΝΑΛΙ 6 ανέφερε ότι συζητήθηκε με τον Υπουργό οδικός χάρτης για τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν, ώστε να ξεκινήσει το συντομότερο η 2η φάση της σύνδεσης της Φραγκλίνου Ρούσβελτ με τον παραλιακό.

Ο Δήμος αναμένει πλέον να του σταλεί από το Υπουργείο ο οδικός χάρτης με χρονοδιαγράμματα γι’ αυτά που θα πρέπει να γίνουν. Όπως μας είπε ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης ο Δήμος θα εφαρμόσει την απόφαση δικαστηρίου για μη αδειούχα υποστατικά σε τουρκοκυπριακό τεμάχιο και παράλληλα θα προωθηθούν οι άλλες απαλλοτριώσεις, πέραν τουρκοκυπριακού τεμαχίου, και το τμήμα Πολεοδομίας θα διαχειριστεί τις περιπτώσεις των υπολοίπων αδειούχων υποστατικών στο τουρκοκυπριακό τεμάχιο.

Παράλληλα η Πολεοδομία θα ολοκληρώσει τα κατασκευαστικά σχέδια για το έργο. Ο Νίκος Νικολαΐδης πρόσθεσε ότι συζητήθηκαν ακόμη η παράκαμψη του κέντρου της Αγίας Φύλας μέσω της κατασκευής/ βελτίωσης της Ανδρέα Παπανδρέου, καθώς και τα ρυθμιστικά σχέδια της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή.

Στη σύσκεψη τέθηκε και το θέμα της δημοσίευσης του σχεδίου περιοχής του κέντρου της Λεμεσού και τονίστηκε πως αποτελεί άμεση προτεραιότητα να δημοσιευθεί. Όπως αναφέρθηκε το σχέδιο βρίσκεται στο Τμήμα Περιβάλλοντος με το οποίο θα έρθει σε συνεννόηση το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να δημοσιευθεί.

Δεδομένου ότι αυτό ανοίγει το δρόμο για την κατασκευή της Ακταίας οδού συμφωνήθηκε όπως ο δήμος σε συνεργασία με την επαρχιακή διοίκηση, αξιολογήσει τα υφιστάμενα υποστατικά στο καρνάγιο προκειμένου να αποφασιστεί τι θα γίνει με αυτά.

Για την οδό Ανδρέα Παπανδρέου που παρακάμπτει το υπό ανάπλαση ιστορικό κέντρου της Αγίας Φύλας συμφωνήθηκε να προχωρήσει ο δήμος με την εκπόνηση ρυθμιστικών σχεδίων ώστε να το προωθήσει η τοπική αρχή ως πολεοδομικό έργο.

Για την βελτίωση και ανάπλαση της Γρίβα Διγενή ο δήμος θα προχωρήσει σε αποτύπωση του δρόμου και η Πολεοδομία θα ανανεώσει παλαιότερο ρυθμιστικό σχέδιο.