Εκτάκτως συνεδρίασε το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό την Προεδρία της Προεδρεύουσας της Δημοκρατίας, Αννίτας Δημητρίου, για να λάβει αποφάσεις για τις τιμές που θα αποδώσει προς τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, μετά τον θάνατο του σήμερα το πρωί.

Το Υπουργικό Συμβούλιο, αφού τήρησε μονόλεπτη σιγή στη μνήμη του Αρχιεπισκόπου, έλαβε, μετά από εισήγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, τις εξής αποφάσεις:

  1. Την κήρυξη δημοσίου πένθους από σήμερα, Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου μέχρι και την ημέρα της κηδείας, Σάββατο, 12 Νοεμβρίου. Κατά τη διάρκεια του πένθους, θα αναρτάται μεσίστια η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλα τα σχολεία και τα κτήρια των κρατικών Υπηρεσιών.
  2. Κατά τη διάρκεια του δημοσίου πένθους αναβάλλονται όλες οι επίσημες εκδηλώσεις. Αναβάλλεται επίσης η συμμετοχή των μελών της Κυβέρνησης και των αξιωματούχων του κράτους σε δημόσιες εκδηλώσεις.
  3. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας θα παραστούν στην κηδεία.
  4. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, οι Υφυπουργοί, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος θα υπογράψουν το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου.
  5. Τον επικήδειο λόγο θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.