Τον Δήμαρχο Λεμεσού, Νίκο Νικολαΐδη, επισκέφθηκε χθες Τετάρτη η Επίτροπος Περιβάλλοντος, κ. Κλέλια Βασιλείου, για συζήτηση θεμάτων που αφορούν τις περιβαλλοντικές δράσεις του Δήμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού, στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας και Περιβάλλοντος του Δήμου Λεμεσού, κ. Κώστας Γιάλλουρος, ο Λειτουργός Κήπων – Γεωπόνος του Δήμου Λεμεσού, κ. Σταύρος Ιωαννίδης, καθώς και δύο λειτουργοί του γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, κ. Κυριάκος Σιακαλής και Μάριος Ευθυμίου.

Στην ατζέντα της συνάντησης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τέθηκε σειρά θεμάτων που αφορούν τα προβλήματα του φυσικού περιβάλλοντος το οποίο υποβαθμίζεται στα μεγάλα αστικά κέντρα. Συζητήθηκαν επίσης οι αιτίες που προκαλούν αυτή την υποβάθμιση, όπως η ταχεία οικοδομική ανάπτυξη, η πυκνή δόμηση, η χρήση του αυτοκινήτου με συνακόλουθο το κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργεί ο συνωστισμός της πόλης με συνέπειες την ατμοσφαιρική ρύπανση, τον θόρυβο, τη θερμοσυσσώρευση και τις πλημμύρες.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα της κλιματικής αλλαγής και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα, ενώ αναφορά έγινε και στην πολιτική πρασίνου για το αστικό πράσινο που υιοθετεί ο Δήμος Λεμεσού.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος, Νίκος Νικολαΐδης, πρόθεση του Δήμου είναι να προχωρήσει σε δεντροφύτευση δύο κύριων οδικών αρτηριών, της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού, μήκους 2,5 χιλιομέτρων και μέρος του δυτικού τμήματος της Λεωφόρου Αρχ. Μακαρίου, μήκους περίπου 3 χιλιομέτρων. Για το πιο πάνω θέμα, μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε σύνδεση μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών, κ. Χαράλαμπο Αλεξάνδρου, για καθορισμό των κριτηρίων επιλογής των δέντρων που θα φυτευτούν στις πιο πάνω λεωφόρους.

Για τον τελικό σχεδιασμό της δεντροφύτευσης, οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να παρθούν τις επόμενες μέρες.