Συναντήσεις με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, αλλά και τον απεσταλμένο του Προέδρου των ΗΠΑ για την Κλιματική Αλλαγή, Τζον Κέρι, θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στο περιθώριο της συμμετοχής του στη Σύνοδο «One Ocean», που πραγματοποιείται την Παρασκευή στη Βρέστη της Γαλλίας, όπως ανέφερε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του κ. Πελεκάνου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος βρίσκεται στη Βρέστη της Γαλλίας, για να συμμετάσχει στη Σύνοδο «One Ocean» που διοργανώνει η Γαλλική Προεδρία της ΕΕ, θα έχει σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισιέλ. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 8μμ ώρα Κύπρου.

Αύριο, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. Επίσης αύριο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει, κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Απεσταλμένο του Προέδρου των ΗΠΑ για την Κλιματική Αλλαγή, Τζον Κέρι, είπε ο κ. Πελεκάνος.

Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ, από τη Γαλλία, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του έφθασαν σήμερα το μεσημέρι, ο κ. Πελεκάνος είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει αύριο στη Σύνοδο ‘One Ocean΄ που διοργανώνει η Γαλλική Προεδρία της ΕΕ και κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Γαλλίας κ. Εμανουέλ Μακρόν. Στη Σύνοδο προσκλήθηκαν, επίσης, και θα συμμετάσχουν και αρχηγοί κρατών εκτός ΕΕ”.

Πιο συγκεκριμένα, πρόσθεσε, “ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου που αρχίζουν αύριο το πρωί και θα είναι ομιλητής σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με θέμα ‘Ένας ωκεανός λύσεων για την κλιματική αλλαγή”.

Θέμα της ομιλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής με επίκεντρο την Πράσινη Ναυτιλία.

Στη συζήτηση θα πάρουν, επίσης, μέρος ο Πρόεδρος Μακρόν και ομάδα ηγετών κρατών μελών της ΕΕ, άλλων κρατών και διεθνών οργανισμών, ανέφερε ο Εκπρόσωπος.

Σημείωσε πως με τον κ. Κέρι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα συζητήσει εκτενώς και για την πρωτοβουλία του για αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.