Η επόμενη μέρα μια μαραθώνιας συνεδρίας του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, που ολοκληρώθηκε στη μία μετά τα μεσάνυχτα και χαρακτηρίστηκε από στιγμές έντασης και συναισθηματικής φόρτισης, οδηγεί αξιωματούχους του κόμματος και μέλη της απερχόμενης κυβέρνησης να τοποθετούνται ευθαρσώς για το τι θα πράξουν στον δεύτερο γύρο.

Βαρύνουσας σημασίας θεωρείται η τελική τοποθέτηση του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και μέχρι πρότινος υποψηφίου Προέδρου, κατά κλείσιμο της χθεσινής κρίσιμης συνεδρίας. Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι ο ίδιος προσωπικά, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, δεν θα ψηφίσει λευκό και ταυτόχρονα δεν θα στηρίξει τους αποστάτες, όπως είπε. Ο κ. Νεοφύτου ανακοίνωσε παράλληλα παγκύπρια συνδιάσκεψη για εκλογή Προέδρου του κόμματος στις 11 Μαρτίου, κατά την οποία όπως είπε θα διεκδικήσει ανανέωση της εντολής των μελών για την Προεδρία του κόμματος.

Προς την υποστήριξη Ανδρέα Μαυρογιάννη κινήθηκαν και τα περισσότερα μέλη του πολιτικού γραφείου που μίλησαν, ενώ υπήρξαν και κάποιοι που τάχθηκαν υπέρ της υποστήριξης Νίκου Χριστοδουλίδη, όπως ο Ιωνάς Νικολάου και ο Πρόδρομος Προδρόμου ο οποίος δέχθηκε προπηλακισμούς.

Υιοθετήθηκε εν τέλει ένα ψήφισμα που ήταν αποτέλεσμα κοινής συναντίληψης Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκου Αναστασιάδη για ψήφο κατά βούληση. Η πρόταση για υποστήριξη Ανδρέα Μαυρογιάννη έλαβε έξι ψήφους και η πρόταση για υποστήριξη Νίκου Χριστοδουλίδη έλαβε δύο ψήφους.

Έτοιμος να κάνει την υπέρβαση δήλωσε αμέσως μετά ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης προσθέτοντας ότι η ενότητα στον Δημοκρατικό Συναγερμό έχει όνομα και αυτό είναι «ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΑΤΗ». Ανδρέα Μαυρογιάννη στήριξαν επίσης ανοικτά ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, ο δήμαρχος Ιδαλίου Λεόντιος Καλλένος και η Καίτη Κληρίδου.

Από την άλλη πλευρά σήμερα με ανάρτηση του στο διαδίκτυο υπέρ της υποστήριξης Νίκου Χριστοδουλίδη για μια ισχυρή οικονομία τάχθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Τορναρίτης. Νίκο Χριστοδουλίδη στήριξε με σημερινές του δηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο και ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής, επικαλούμενος την ικανότητα και την ακεραιότητα του.

Υποστήριξη στον Νίκο Χριστοδουλίδη ανακοίνωσε χθες και η ΣΕΚ.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες κινήσεις στην σκακιέρα των Προεδρικών. Υποστήριξη στην υποψηφιότητα Ανδρέα Μαυρογιάννη ανακοίνωσε χθες το Νέο Κύμα του τέως πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνου Χριστοφίδη. Στήριξη στον κ. Μαυρογιάννη ανακοίνωσε σήμερα και διευθύνων σύμβουλος της HELLAS SAT και μέχρι πρότινος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς σημειώνοντας ότι δίνει ελπίδα για το μέλλον της Κύπρου.

Ο κ. Μαυρογιάννης είχε σήμερα νέα συνάντηση με τον Αχιλλέα Δημητριάδη κατά την οποία του παρέδωσε γραπτώς τις θέσεις που του ζητήθηκαν. Η τελικές αποφάσεις του κ. Δημητριάδη θα ανακοινωθούν αύριο.

Ο κ. Μαυρογιάννης δήλωσε μετά την συνάντηση ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ανακοινώσει από πριν τον Υπουργό Οικονομικών στο ενδεχόμενο που εκλεγεί, ενώ σήμερα θα έχει και συνάντηση με την Πρωτοβουλία Αμμόχωστος για την Κύπρο.