Τα μέτρα που λαμβάνονται στα λιμάνια για την αντιμετώπιση περιστατικών ή ύποπτων περιστατικών που σχετίζονται με τον κορωνοϊό έτυχαν σήμερα επαναξιολόγησης σε σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων ενώ επεκτείνονται και σε μαρίνες και μικρά λιμάνια, δήλωσε στο Κανάλι 6 ο διευθυντής του λιμανιού Λεμεσού Παναγιώτης Αγαθοκλέους.

Όπως εξήγησε ο κ. Αγαθοκλέους, σε περιπτώσεις που εντοπίζεται ύποπτο κρούσμα, θα επιβιβάζονται στο πλοίο οι ιατρικές υπηρεσίες για να προβαίνουν στους αναγκαίους ελέγχους. Στην περίπτωση δε που επιβεβαιωθεί κρούσμα του ιού, το πλοίο θα τίθεται σε καραντίνα στο αγκυροβόλιο Λεμεσού.

Σε σχέση με τη φημολογία και τον πανικό που έχει προκληθεί γύρω από την άφιξη στο λιμάνι Λεμεσού μεγάλου ιταλικού κρουαζιερόπλοιου, ο κ. Αγαθοκλέους διευκρίνισε πως το κρουαζιερόπλοιο δεν θα φέρει επιβατές στη Λεμεσό στις 6 Μαρτίου, αλλά έρχεται για να αλλάξει πλήρωμα. Ο διευθυντής του λιμανιού της Λεμεσού είπε ακόμη πως το πλοίο δεν πέρασε πρόσφατα από τις χώρες υψηλού κινδύνου και πως θα βρίσκεται στη θάλασσα για 20 μέρες πριν φτάσει στη Λεμεσό. Όπως σημείωσε, παρόλο που δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας, η περίπτωση του κρουαζιερόπλοιου βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρμόδιων υπηρεσιών.

Χάρης Παναγιώτου