Ούτε 1.100 περιστατικά με AIDS διαβιούν σήμερα στο Κέντρο ούτε 800 ασθενείς με φυματίωση, διευκρινίζει το Υπουργείο Εσωτερικών, επειδή, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, «δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» του ΡΙΚ για την υγειονομική κατάσταση στο Κέντρο Πουρνάρα, έχουν αναπαραχθεί λανθασμένα».

Διευκρινίζει, παράλληλα, ότι αυτό που ο Υπουργός υπερτόνισε στη συνέντευξη του ήταν πως «παρά την αύξηση των περιστατικών, είτε σε θετικούς HIV ασθενείς, είτε θετικούς στο τεστ mantoux για τη φυματίωση, όλα τα περιστατικά έχουν ελεγχθεί και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας».

Πρόσθετα, αναφέρει το Υπουργείο Εσωτερικών στην ανακοίνωση του, ο Υπουργός δήλωσε ότι «το πρώτο μας μέλημα κατά την είσοδο κάποιου μετανάστη στο κέντρο είναι η ιατρική φροντίδα συμπεριλαμβανομένων εμβολιασμών και διαγνωστικών εξετάσεων, ενώ όσοι χρήζουν φαρμακευτικής αγωγής την λαμβάνουν».

Αναφορικά με τους αριθμούς που αναφέρθηκαν, το Υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίζει ότι αυτοί προέκυψαν μέσα από την πληροφόρηση από το Κέντρο και οι οποίοι εκ πρώτης όψεως φαίνεται να αποτελούν αριθμούς που αφορούν μεγαλύτερη χρονικά περίοδο γι’ αυτό και θα υπάρξει επανέλεγχος.