Επιβεβαιώνει η Αστυνομία τη διερεύνηση υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από τη μητέρα και τον συμβίο της, ωστόσο, δεν επιβεβαιώνει τις λεπτομέρειες που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Βοηθός Διευθύντρια Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος και Διευθύντρια Υποδιεύθυνσης Διαχείρισης Υποθέσεων Ευάλωτων Προσώπων του Αρχηγείου της Αστυνομίας, Κυριακή Λαμπριανίδου, η οποία τόνισε ότι η δημοσιοποίηση λεπτομερειών για τέτοιες υποθέσεις είναι επικίνδυνη.

Κληθείσα από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων να επιβεβαιώσει τη νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από τη μητέρα τους και τον συμβίο της, που είδε χθες το φως της δημοσιότητας, η κ. Λαμπριανίδου απλώς επιβεβαίωσε ότι διερευνάται υπόθεση και τρέχει ποινική διαδικασία, τονίζοντας πως δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε ερώτηση αναφορικά με την υπό διερεύνηση υπόθεση.

Τόνισε εμφαντικά πως πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι «σε τέτοιο στάδιο είναι πολύ επικίνδυνο να γίνονται οποιεσδήποτε δηλώσεις», για να προσθέσει πως «το πιο επικίνδυνο από όλα είναι δημοσιοποίηση των λεπτομερειών που είχαμε δει χθες».

Σύμφωνα με τη Βοηθό Διευθύντρια του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος και Διευθύντρια Υποδιεύθυνσης Διαχείρισης Υποθέσεων Ευάλωτων Προσώπων του Αρχηγείου, «αυτό που είχαμε δει χθες, για μας, ως Υποδιεύθυνση, που ασχολείται με αυτού του είδους τις υποθέσεις, μας ενοχλεί γιατί ενοχλεί τα θύματα».

Εξήγησε ότι ενώ η Υποδιεύθυνση Διαχείρισης Υποθέσεων Ευάλωτων Προσώπων υπόσχεται στα θύματα εχεμύθεια, μετά αυτά βλέπουν στα διάφορα ΜΜΕ λεπτομέρειες, με αποτέλεσμα τα θύματα να αρνούνται να μιλήσουν, να αποσύρονται και να μην συνεργάζονται, γιατί έχει διαδοθεί η υπόθεσή τους.

Απηύθυνε έκκληση προς όλους όπως φιλτράρουν τέτοιου είδους πληροφόρηση, για να προσθέσει πως η δημοσιοποίηση τέτοιων ευαίσθητων πληροφοριών, οι οποίες μπορεί να φωτογραφίσουν τα θύματα ή και να τα τραυματίσουν περισσότερο, πρέπει να σταματήσουν.