Υπάρχει και παλαιότερη πρόταση για δημιουργία κολυμβητηρίου ολυμπιακών προδιαγραφών για την ευρύτερη Λεμεσό στο Βερεγγάρια ενώπιον του ΚΟΑ, πέραν αυτής που υπέβαλε πρόσφατα ο Δήμος Λεμεσού για δημιουργία κολυμβητηρίου από τον Οργανισμό, σε δύο μεγάλα δημοτικά τεμάχια πίσω από το ΓΣΟ.
Όπως ανέφερε στο Κανάλι 6 ο Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών, Νίκος Αναστασίου, η πρόταση για κολυμβητήριο στο Βερεγγάρια έχει υποβληθεί από τον δήμο και τον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού από το 2019, πέραν αυτής έχει υποβληθεί και τεχνικο-οικονομική, ενώ και ο χώρος στο Βερεγγάρια έχει τύχει σχετικού χαρακτηρισμού με τη σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού συμβουλίου.
Ο Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών εξέφρασε τη θέση ότι η πόλη χρειάζεται ένα νέο σύγχρονο κολυμβητήριο ολυμπιακών προδιαγραφών και πως θα είναι πλεονασμός να γίνουν δύο.
Ο Νίκος Αναστασίου υπέδειξε πως η πρόταση του Δήμου Πολεμιδιών είναι πιο ώριμη και βρίσκεται σε πιο προχωρημένο στάδιο, προσθέτοντας πως είναι θέμα του ΚΟΑ να αποφασίσει τι θα πράξει.
Πολύ ενδιαφέρουσα χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, την πρόταση του Δήμου Λεμεσού για δημιουργία κολυμβητηρίου ολυμπιακών προδιαγραφών από τον Οργανισμό, σε δύο μεγάλα δημοτικά τεμάχια τα οποία έχει πρόσφατα κληροδοτήσει στην πόλη η μεγάλη ευεργέτιδα, Νίκη Φυτίδου, πίσω από το ΓΣΟ.
Ερωτηθείς για το θέμα από το Κανάλι 6, ο κ. Μιχαηλίδης πρόσθεσε πως ο ΚΟΑ θα εξετάσει την πρόταση με μεγάλη προσοχή, προσθέτοντας πως ακόμη δεν έχει υποβληθεί επίσημη πρόταση ή κάποιο προσχέδιο.
Σύμφωνα με την πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού, το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο θα ανεγερθεί ακριβώς πίσω από το Φυτίδιο Αθλητικό Κέντρο – ΓΣΟ και θα προσελκύσει εκατοντάδες παιδιά που ασχολούνται με τον υγρό στίβο, ενώ θα στηρίξει τους τέσσερις Ναυτικούς Ομίλους που φιλοξενούνται στη μείζονα Λεμεσό.
«Η δημιουργία ενός σύγχρονου κολυμβητηρίου θα έχει πάρα πολλά κοινωνικά οφέλη για τους πολίτες και θα στηρίξει την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος», ανέφερε κατά τη δημοσιοποίηση της πρότασης ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης.
Τόνισε, δε, πως η χωροθέτηση του κολυμβητηρίου σε περίοπτη τοποθεσία, γειτνιάζουσα με το ΓΣΟ και απέναντι από την Ακτή Ολυμπίων, διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία μιας μοναδικής αθλητικής υποδομής.
Πρόθεση του Δήμου, σημείωσε, «είναι στον χώρο να δημιουργηθεί ένας αθλητικός πολυχώρος, με υποδομές για μια σειρά από αθλήματα πέραν της κολύμβησης.»
Πέραν τούτου, κατά την τοπική αρχή, προκύπτουν σημαντικά οφέλη για τη μείζονα Λεμεσό των 300.000 κατοίκων, καθώς προσφέρεται η ευκαιρία σε χιλιάδες παιδιά να ασχοληθούν είτε με την εκμάθηση της κολύμβησης, είτε με τα αθλήματα του υγρού στίβου.
Χάρης Παναγιώτου