Διεγράφη από το ΕΛΑΜ και παραιτήθηκε από Δημοτικός Σύμβουλος Λεμεσού, ο Φοίβος Αλκιβιάδης, ο οποίος είχε καταγραφεί να καταφέρεται εναντίον μεταναστών και να απειλεί με εξόντωσή τους, κατά τα πρόσφατα θλιβερά επεισόδια.

Σε ανακοίνωση, το Ελάμ αναφέρει ότι έχει περιέλθει στην αντίληψη αρμοδίων του Κόμματος, το εν λόγω οπτικοακουστικό υλικό.

Χαρακτηρίζει απαράδεκτη και καταδικαστέα τη συμπεριφορά του Φοίβου Αλκιβιάδη, τονίζοντας ότι αντίκειται στους κανόνες δεοντολογίας που πηγάζουν μέσα από το καταστικό του ΕΛΑΜ.

Είχε προηγηθεί επιστολή του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου προς τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, με την οποία ζητούσε όπως διερευνηθεί αμέσως το περιστατικό με τον Δημοτικό Σύμβουλο Λεμεσού.

Σε ανάρτηση του λίγο αργότερα στο “Χ” ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου ανέφερε ότι ενημερώθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα ότι έδωσε οδηγίες προς την Αστυνομία για διερεύνηση πιθανών ποινικών αδικημάτων από τον Δημοτικό Σύμβουλο.

«Μόλις ενημερώθηκα από τον Γενικό Εισαγγελέα ότι -μετά τη σημερινή μου καταγγελία έχει δώσει οδηγίες στην Αστυνομία για διερεύνηση πιθανών ποινικών αδικημάτων από τη ρατσιστική συμπεριφορά του Δημοτικού Συμβούλου του ΕΛΑΜ στη Λεμεσό», έγραψε στο “Χ” ο Στέφανος Στεφάνου.