Τη διαβεβαίωση ότι η Κυβέρνηση θα ενισχύσει και θα κάνει ό,τι χρειάζεται για περισσότερη αστυνόμευση και παροχή ασφάλειας στους κατοίκους της εντός των τειχών Λευκωσίας, έδωσε το Σάββατο η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Στέφη Δράκου.

Σε δηλώσεις της στην Πλατεία Φανερωμένης, στη Λευκωσία, η κ. Δράκου εξέφρασε ικανοποίηση για την αναβάθμιση της ασφάλειας στην εντός των τειχών Λευκωσία, σημειώνοντας πως καθήκον και πρώτιστη έγνοια των ειδικών αστυφυλάκων στον υποσταθμό Λήδρας είναι η προστασία και η ασφάλεια στους δρόμους της Λευκωσίας.

«Έχουμε πάρει εξαιρετικά σχόλια από όλους τους κατοίκους ότι από τον καιρό που ενεργοποιήθηκε ο σταθμός Λήδρας, ο οποίος διαθέτει σήμερα 16 άτομα που το στελεχώνουν, η ασφάλεια εντός των τειχών της Λευκωσίας έχει αναβαθμιστεί. Είναι πολύ ευχαριστημένος ο κόσμος. Είναι με ικανοποίηση σήμερα που περπατώντας άκουσα όλα αυτά τα καλά σχόλιά και θέλω να συγχαρώ για το εξαιρετικό έργο που κάνουν», είπε η κ. Δράκου.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η αστυνόμευση στην περιοχή είναι ιδιαίτερα δύσκολή, η αρμόδια Υπουργός ανέφερε ότι «είναι γεγονός ότι ήταν μια πολύ δύσκολη περιοχή», για να προσθέσει πως «τώρα με την ενεργοποίηση του Υποσταθμού και με την αστυνόμευση η οποία γίνεται έχει βελτιωθεί πάρα πολύ η κατάσταση».

«Αυτό», σημείωσε, «το διαπιστώνω από κάτοικους και καταστηματάρχες της περιοχής».

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «ως Κυβέρνηση θα ενισχύσουμε και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται, προκειμένου να ενισχυθεί περισσότερο η αστυνόμευση και να παρέχουμε περισσότερη ασφάλεια στους κατοίκους και στους ανθρώπους, που ζουν μέσα στην περιοχή».

Ο Ειδικός Αστυφύλακας, Μάριος Θεοχάρους, είπε πως σκοπός της ενεργοποίησης του Υποσταθμού Λήδρας είναι η προστασία των πολιτών.

Σημείωσε ότι καθημερινά πραγματοποιούνται πολλές περιπολίες εντός των τειχών της παλιάς Λευκωσίας, για να προσθέσει πως έχουν αντιμετωπίσει αρκετά περιστατικά όπως καβγάδες, κατοχή ναρκωτικών, ενώ έσωσαν και μια ανθρώπινη ζωή.

«Ακούμε πολύ καλά σχόλια από τους καταστηματάρχες, τους κατοίκους και από τους πολίτες που έρχονται να επισκεφθούν το ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας», είπε.

Σε ερώτηση αν μπορούν να αντιμετωπίσουν ένα σοβαρό περιστατικό, ο κ. Θεοχάρους ανέφερε ότι «αναλόγως της περίστασης πράττουμε», συμπληρώνοντας ότι «υπάρχουν και πολλά περίπολα στη γύρω περιοχή που με ένα μήνυμα άμεσα θα σπεύσουν όπου υπάρχει πρόβλημα».