Την πρόθεση της Κυβέρνησης να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα σε ό,τι αφορά το θέμα της μετακίνησης των εγκαταστάσεων των εταιρειών πετρελαιοειδών εξέφρασε σήμερα η Υπουργός Ενέργειας κα Νατάσα Πηλείδου.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, μετά τη σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη με τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας, στο Προεδρικό Μέγαρο, η κα Πηλείδου είπε ότι «όσον αφορά τα θέμα της μετακίνησης των εταιρειών από τη Λάρνακα στο Βασιλικό για τα υγρά καύσιμα, το υγραέριο και την άσφαλτο, η σημερινή συνάντηση ήταν εποικοδομητική, και επιβεβαιώθηκε η πρόθεση να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα με κάποιες ελάχιστες καθυστερήσεις λόγω κάποιων θεμάτων ασφάλειας και άλλων τεχνικών θεμάτων που έχουν προκύψει.

Όσον αφορά το υγρό καύσιμο, ήδη οι εταιρείες έχουν σταματήσει τις εργασίες στη Λάρνακα και απομένει η διαδικασία κατεδάφισης που έχει ήδη τροχοδρομηθεί.

Για το υγραέριο υπάρχει το θέμα της εκφόρτωσης για το οποίο εκκρεμεί ακόμα μια μελέτη που θα καθορίσει το πόσο μπορεί η εκφόρτωση να γίνει εντός του λιμένα Βασιλικού ή στο αγκυροβόλιο. Αυτή η μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα με δύο μήνες, όμως όλες οι διαδικασίες που τρέχουν παράλληλα θα συνεχίσουν κανονικά την πορεία τους, ώστε να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν λιγότερη καθυστέρηση στο σημείο αυτό.

Όσον αφορά το θέμα  των εταιρειών που ασχολούνται με την άσφαλτο, θα ακολουθήσουν συναντήσεις αυτή τη βδομάδα στο Υπουργείο Ενέργειας, ούτως ώστε να καθοριστούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα βάσει και κάποιας προετοιμασίας που κάνει η Αρχή Λιμένων σε συνεργασία με τις εταιρείες».