Σε δίωρη αποχή από τα μαθήματα τους κατήλθαν το πρωί οι μαθητές και μαθήτριες του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Καλού Χωριού Λεμεσού, σε σχέση με την αφαίρεση διδακτικών ωρών από το σύμπλεγμα της Α’ και Β’ τάξης. Ύστερα από διαβεβαιώσεις ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί, ο Σύνδεσμος Γονέων του σχολείου εξέφρασε την ικανοποίηση του.
 
Το θέμα προέκυψε λόγω της εφαρμογής του κανονισμού του συμπλέγματος, με αποτέλεσμα 11 μαθητές της Β’ τάξης να μοιράζονται φέτος την ίδια αίθουσα διδασκαλίας και την ίδια δασκάλα, με πέντε μαθητές της Α’ τάξης.
 
Ο Σύνδεσμος Γονέων του Σχολείου είχε αποστείλει την περασμένη εβδομάδα σχετική επιστολή προς τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης, εκφράζοντας την αντίθεση του στην εξέλιξη, κάνοντας λόγο για δεύτερης κατηγορίας σχολεία στην ύπαιθρο.
 
Υπενθύμιζε δε πως, λόγω των συνθηκών που προέκυψαν με την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα, τα σημερινά παιδιά της Β’ τάξης ολοκλήρωσαν μόλις το 2/3 του διδακτικού χρόνου της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, ενώ με την εφαρμογή του κανονισμού του συμπλέγματος, οι διδακτικές ώρες για τα Νέα Ελληνικά και τα Μαθηματικά μειώνονται σχεδόν στο μισό και για τα δυο τμήματα.
 
Σήμερα γονείς και μαθητές συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο για δυο διδακτικές ώρες, φέροντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Μην στερείτε το δικαίωμα της γνώσης» και «Έχουμε ίσα δικαιώματα στην Παιδεία».
 
Η διαμαρτυρία έφερε την ίδια ώρα αποτελέσματα, καθώς όπως ενημερώθηκε ο Σύνδεσμος Γονέων, το θέμα πρόκειται να επιλυθεί το συντομότερο, με μαθητές και γονείς να εκφράζουν ικανοποίηση.
 
Σε δηλώσεις της, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Σχολείου, Χρυστάλλα Ανδρέου, ανέφερε πως έχουν ληφθεί διαβεβαιώσεις από τον Επιθεωρητή του Σχολείου, ότι θα δοθούν οι ώρες που αφαιρέθηκαν για την Α’ και Β’ τάξη στα κύρια μαθήματα των Νέων Ελληνικών και Μαθηματικών.
 
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι όλα βαίνουν καλώς και θα δοθούν αυτές οι ώρες, μετά από μία εβδομάδα έντονων διεργασιών που είχαμε με τα αρμόδια τμήματα», είπε και υπέδειξε πως τα προβλήματα πρέπει να επιλύονται πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, για όλα τα σχολεία.
 
«Η Παιδεία είναι υπέρτατο αγαθό που τη δικαιούνται όλα ανεξαιρέτως τα παιδάκια», συμπλήρωσε.