Διασώθηκε γυναίκα, η οποία τραυματίστηκε από πτώση στη περιοχή Θαλασσινές Σπηλιές στο Κάβο Γκρέκο, σύμφωνα με το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ)

Σε ανακοίνωση του ΚΣΕΔ αναφέρεται ότι γύρω στη 13:50 σήμερα Δευτέρα 25 Ιουλίου, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε πληροφορία που αφορούσε άτομο σε κίνδυνο, στην τοποθεσία Θαλασσινές Σπηλιές (Παλάθκια), στο Κάβο Γκρέκο.

Το ΚΣΕΔ, προστίθεται, κινητοποίησε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Σταθμού Αμμοχώστου, καθώς και ασθενοφόρο της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ)».

Σημειώνεται ότι στη γυναίκα «Βελγικής καταγωγής, η οποία είχε τραυματιστεί λόγω της πτώσης, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, σταθεροποιήθηκε σε φορείο και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου».

Στην ανακοίνωση του το ΚΣΕΔ υπενθυμίζει «για άλλη μία φορά ότι η προσέγγιση και οι βουτιές στο σημείο των “θαλασσινών σπηλιών” στο Κάβο Γκρέκο απαγορεύονται αυστηρά, καθότι σύμφωνα με επιθεώρηση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, το έδαφος έχει κριθεί ως επικίνδυνο λόγω αυξημένης διάβρωσης».