«Ούτε εγώ ούτε οι συνεργάτες μου εμπλέκονται στη διαρροή εγγράφων προς το Al Jazeera» δήλωσε κατηγορηματικά σήμερα ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης σε διάσκεψη τύπου που παρέθεσε στη Βουλή.

Κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, σε περίπτωση που το όνομα του αναφέρεται στην εσωτερική έρευνα της Βουλής, για την πηγή των διαρροών φακέλων πολιτογραφήσεων προς το διεθνές δίκτυο ενημέρωσης, να δώσει στην δημοσιότητα την έρευνα.

«Δεν χρειάζεται να μπει στον κόπο να με ενημερώσει ο ΠτΒ», σημείωσε χαρακτηριστικά, «να την δημοσιοποιήσει άμεσα».

Ο Γιώργος Περδίκης ανέφερε ότι το Κίνημα Οικολόγων, θεωρεί ότι περιποιεί τιμή ότι σε ανύποπτο χρόνο ερεύνησαν ζητήματα που αφορούν στις πολιτογραφήσεις, «την ώρα που άλλοι έκαναν τις πάπιες».

Δήλωσε ακόμα ότι είναι στη διάθεση της Αστυνομίας να ερευνήσει όποια στοιχεία θέλει. Ακόμα και σήμερα μπορεί να έχει συνάντηση όπως είπε με την Αστυνομία και να παραδώσει τα όποια στοιχεία έχει στην κατοχή του.

«Θεωρούμε ότι το κύριο ζήτημα είναι το ποιοι ευθύνονται για τις πολιτογραφήσεις» ανέφερε ακόμα επικρίνοντας Μέσα Ενημέρωσης ότι έβγαλαν από τις ειδήσεις τους ότι το Υπ. Εσωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει την έρευνα του γενικού ελεγκτή για τις πολιτογραφήσεις.

Η είδηση ανέφερε είναι ότι τη Δευτέρα ο Υπουργός Εσωτερικών, θα παρευρεθεί στην Επιτροπή Εσωτερικών για να απαντήσει σε ερωτήσεις βουλευτών.
Απαντώντας σε ερωτήσεις ανέφερε ότι «δεν νομίζω ότι επειδή η πολιτική θέση ενός βουλευτή είναι ότι τα έγγραφα πρέπει να δίνονται στη δημοσιότητα σημαίνει ότι αποτελεί στοιχείο εναντίον του ότι αυτός τα δημοσίευσε».