Την έντονη αντίδραση πολλών φορέων που χρησιμοποιούν το Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων, προκάλεσε η απόφαση του Τμήματος Αρχαιοτήτων να αυξήσει το ενοίκιο του χώρου.

Η χρέωση μέχρι σήμερα ήταν 1400 ευρώ ενώ πλέον ζητείται το ποσό των 3000 ευρώ, συν 2 χιλιάδες ευρώ, για διάφορα άλλα έξοδα που αφορούν την ομαλή λειτουργία του θέατρου.

Μιλώντας στο ΚΑΝΑΛΙ 6, ο Μάριος Παπαδόπουλος, εκπροσωπώντας 20 περίπου φορείς, ανέφερε ότι πλέον το Αρχαίο Θέατρο Κουρίου είναι ο πιο ακριβός χώρος στην Κύπρο, ίσως και στην Ελλάδα, για την διεξαγωγή εκδηλώσεων.

Μια πρώτη εξήγηση που τους δόθηκε σύμφωνα με τον κύριο Παπαδόπουλο, είναι ότι πλέον οι αρχαιολογικοί χώροι έχουν μεγάλη ζήτηση για τη διεξαγωγή γάμων και αποφάσισαν να αυξήσουν το ενοίκιο, για να μπορούν να καλύπτουν τις διάφορες φθορές στον χώρο.

Ο κύριος Παπαδόπουλος είπε ακόμη ότι ήδη πολλοί φορείς έχουν μεταφέρει τις εκδηλώσεις τους σε χώρο ιδιωτικού σχολείου στη Λεμεσό, αφού είναι πολύ δύσκολο να τις πραγματοποιήσουν στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου.

Οι επηρεαζόμενοι έχουν ήδη στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στο Υφυπουργείο Πολιτισμού, το οποίο αναλαμβάνει από την 1η Ιουνίου τον χώρο του Αρχαίο Θεάτρου, και ζήτησαν να έχουν μια συνάντηση με τους εμπλεκόμενους, ωστόσο -μέχρι στιγμής- αυτό δεν κατέστη δυνατόν.