Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 10.30. οι κάτοικοι των  κοινοτήτων Βασιλικού που διαμαρτύρονται για την αποπνικτική κατάσταση που δημιούργησε η φωτιά που ξεκίνησε το Σάββατο το απόγευμα σε χώρο απόθεσης ελαστικών ιδιωτικής εταιρείας.

Δεκάδες κάτοικοι από το Μαρί, την Καλαβασό, το Ζύγι, το Μαρώνι, την Τόχνη, την Χοιροκιτία, την Ασγάτα, το Πεντάκωμο και τον Ψεματισμένο, μαζεύτηκαν με πανό και πλακάτ στο παλιό λατομείο Βασιλικού και έτειλαν το μηνυμα πως δεν πρόκειται να αποδεχθούν με κανένα τρόπο τη μετακίνηση στην περιοχή τους των τριών ασφαλτικών εργοστασίων ή οποιονδήποτε άλλων εργοστασίων, πλην αυτών που έχουν ήδη αδειοδοτηθεί.

Οι κάτοικοι αξιώνουν τη λήψη μέτρων για να αποφευχθούν άλλες πυρκαγιές στην περιοχή, καταγγέλλοντας πως εισέπνευσαν τοξικούς καπνούς, με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία  τους.

Ο Γιώργος Περδίκης  από το Κίνημα Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών, δημοσίευσε φωτογραφία που λήφθηκε σήμερα πρωί, μετά την πυρκαγιά στο twitter κι έγραψε: «Αυτός είναι «ο διαχωρισμός των ελαστικών σε μικρούς σωρούς με αποστάσεις μεταξύ τους” που μας έλεγε ο Τράγκολας πριν λίγα χρόνια στη Βουλη. Μετά δεν αρέσει στα κόμματα να ακούν κριτική από τους πολίτες».