Διακόσια δύο πρόσωπα υποβλήθηκαν, σήμερα Κυριακή, σε δειγματοληψία στο πλαίσιο διενέργειας ανιχνευτικών ελέγχων (test) RNA, προς εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού στην Πάφο.

Η δειγματοληψία διεξάγεται για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στην πρώην οικία Επάρχου, σύμφωνα με τον δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως συνεχίστηκε ομαλά η δειγματοληψία, χωρίς καμία αναμονή, και ότι θα συνεχιστεί και αύριο Δευτέρα, αλλά και κάποιες ώρες την Τρίτη.

Ο κ. Φαίδωνος είπε πως αύριο αναμένεται να βγουν τα πρώτα αποτελέσματα, τα οποία θα αρχίσουν να στέλνονται στον καθένα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή και με άλλο τρόπο, σημειώνοντας πως όλα τα στοιχεία θα αποσταλούν στην αρμόδια Επιστημονική Επιτροπή του υπουργείου Υγείας, για να εκτιμήσει το αποτέλεσμα.

Πρόσθεσε ότι αυτή η δειγματοληψία θα αποτελέσει τη βάση για μια επιδημιολογική μελέτη για την Πάφο, για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για το ποια είναι η πραγματική κατάσταση.

Είπε, τέλος, πως προσωπικό του Δήμου Πάφου βρίσκεται στο σημείο συνδράμοντας στην όλη διαδικασία ώστε αυτή να διεξάγεται με απόλυτη τάξη και πειθαρχία.

Σημειώνεται πως χθες συμμετείχε ποσοστό 62% των όσων είχαν κληθεί, δηλαδή 186 άτομα.