Νέες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα δρομολογίων της ανακοίνωσε η AEGEAN. Σε ανακοίνωση που έδωσε λίγο πριν τις 17:00 στη δημοσιότητα αναφέρει ότι τις επόμενες μέρες, και έως τα τέλη του Απριλίου, το μεγαλύτερο μέρος των συχνοτήτων ή και πτήσεων εξωτερικού (από Ελλάδα προς άλλα κράτη) θα διακοπούν και το δίκτυο εντός Ελλάδας θα περιοριστεί σημαντικά σε συχνότητες.

Η AEGEAN προσθέτει ότι θα διατηρηθεί ένα βασικό πρόγραμμα περιορισμένων συχνοτήτων στους βασικούς προορισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε όλους τους προορισμούς του εσωτερικού.

Υπενθυμίζει πως εφαρμόζει ήδη πολιτική αλλαγών χωρίς rebooking fees για αλλαγή εισιτηρίων σε μεταγενέστερες ημερομηνίες ταξιδιού

Για τους επιβάτες των οποίων οι πτήσεις ακυρώνονται (και δεν θέλουν να κάνουν άμεσα rebooking σε άλλη ημερομηνία) παρέχεται η δυνατότητα να πάρουν ένα voucher ίσης αξίας με το αρχικό κόστος του εισιτηρίου τους, που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιονδήποτε προορισμό του δικτύου της AEGEAN και της Olympic Air (εσωτερικού ή εξωτερικού) για έως και έναν χρόνο από την έκδοσή του. Με αυτό τον τρόπο, οι επιβάτες που επηρεάζονται διατηρούν τη δυνατότητα να επιλέξουν προορισμό, αλλά και την ημερομηνία του ταξιδιού τους για το επόμενο έτος.

Οι επιβάτες καλούνται για όποιες πληροφορίες να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της εταιρείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aegeanair.com. Αναφέρει ότι δεν υπάρχει λόγος επικοινωνίας με το τηλεφωνικό κέντρο, καθώς η δυνατότητα rebooking είναι ήδη ενεργή από την ιστοσελίδα ενώ η υπηρεσία εγγραφής για το credit voucher θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά από την ιστοσελίδα το αργότερο έως την 19 Μαρτίου.

Η εταιρεία αναφέρει ότι οι αποφάσεις της λήφθηκαν σε συνέχεια της κήρυξης του COVID-19 σε πανδημία και των περιοριστικών οδηγιών που έχουν επιβληθεί από την ΕΕ, την Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες εντός και εκτός Ευρώπης, περιορίζοντας σημαντικά την πρόσβαση σε επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων ή απαγορεύοντας τις πτήσεις σε συγκεκριμένους προορισμούς. Ως εκ τούτου, επισημαίνει, υποχρεούται να προχωρήσει στον δραστικό περιορισμό των δρομολογίων της.

Τέλος αναφέρει ότι έχει προτεραιότητα η συμμετοχή της στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης και την καλύτερη δυνατή προστασία των επιβατών και των εργαζομένων της και συνεχίζει να συνεργάζεται καθημερινά με τις αρχές προς την κατεύθυνση αυτή. Επίσης, σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, έχει δηλώσει τη διάθεση να εκτελέσει ειδικές πτήσεις επαναπατρισμού των Ελλήνων πολιτών που τυχόν βρίσκονται σε χώρες που έχουν ήδη διακοπεί ή πρόκειται να διακοπούν πτήσεις.