Διαχειρίσιμη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε αποθήκη εξαρτημάτων στην βιομηχανική περιοχή Κελιών.
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αντρέα Κεττή, στη σκηνή θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Ανέφερε ότι “εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από το πρώτο μέρος του υποστατικού στο οποίο υπήρχαν εξαρτήματα αυτοκινήτων”.
 
Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς θα διευκρινιστούν αύριο, κατά τη διάρκεια της έρευνας που θα διενεργηθεί από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία, ωστόσο φαίνεται πως θα είναι δύσκολο να εντοπιστούν.
 
Υπενθυμίζεται ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε στις 15.11 στην κλήση για την φωτιά.
 
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς αρχικά ανταποκρίθηκαν τρία στελεχωμένα οχήματα από Πυροσβεστικούς  Σταθμούς της Λάρνακας. Αργότερα οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν με ακόμα τρία πυροσβεστικά οχήματα από Λευκωσία και την ΕΜΑΚ στην Κοφίνου.
 
Το υποστατικό, που κάηκε ολοσχερώς, ήταν διαστάσεων 200Χ60 περίπου μέτρων, διαχωρισμένο με τσιμεντομπλόκ σε τρία μέρη, δύο εκ των οποίων είχαν εξαρτήματα αυτοκινήτων και το τρίτο είδη υγιεινής.
 
Τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατάφεραν να ασφαλίσουν το υποστατικό περιμετρικά και προφυλάχθηκαν από την πυρκαγιά και γειτονικά υποστατικά στη βορειοδυτική πλευρά.  

Πηγή: ΚΥΠΕ