Από τις 19:20 η φωτιά που ξέσπασε στις 14:00 το απόγευμα στο τρίγωνο των χωριών Χοιροκοιτία – Βάβλα – Τόχνη είναι διαχειρίσιμη, σύμφωνα με πληροφορίες.

Αυτή τη στιγμή παραμένουν κάποιες ενεργές μικρές εστίες εντός της καμένης περιοχής. Δημιουργούνται δίοδοι από προωθητές γαιών, ούτως ώστε να μπορούν οι επίγειες δυνάμεις να προσεγγίζουν τις εστίες και να προχωρούν σε κατάσβεσή τους. 

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα παραμείνουν στην περιοχή καθόλη τη διάρκεια της νύκτας αλλά και όσο χρειαστεί για κατάσβεση ενεργών εστιών και πλήρη οριοθέτηση. Η πυρκαγιά κατέκαψε περίπου 1 με 1,5 τετραγωνικό χιλιόμετρο από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση και αριθμό δένδρων. 

Προστατεύθηκαν από τις δυνάμεις πυρόσβεσης μεμονωμένα κτηνοτροφικά υποστατικά και μεμονωμένες κατοικίες.  

Τόσο τα επίγεια όσο και τα εναέρια μέσα έδωσαν μάχη με τις φλόγες κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, αφού οι σφοδροί άνεμοι και η μορφολογία του εδάφους δυσκόλεψαν πολύ το έργο των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων. 

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέβαλαν τα 2 αεροπλάνα του τμήματος Δασών, τα 2 μισθωμένα ελικόπτερα της πυροσβεστικής υπηρεσίας και το ελικόπτερο της αστυνομίας. 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενίσχυσε τις δυνάμεις της με πυροσβεστικά οχήματα και προσωπικό από τέσσερις Επαρχίες (Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο). Επιχείρησαν επίσης δυνάμεις από την ΕΜΑΚ. 

Ενεργοποιήθηκε όλος ο μηχανισμός του Τμήματος Δασών με 16 μεγάλα πυροσβεστικά οχήματα, 2 μεσαίου τύπου, 5 μπουλντόζες και 4 βυτιοφόρα. Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχείρησαν 90 άτομα από το Τμήμα Δασών. 

Στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνέβαλαν μέλη του Ταμείου Θήρας, της Πολιτικής Αμυνας, της επαρχιακής διοίκησης Λάρνακας και εθελοντικές ομάδες πολιτών. 

Ο δρόμος προς την ορεινή Λάρνακα δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία.

Πηγή: ΚΥΠΕ