Η διαχείριση της πανδημίας, η αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΓεΣΥ και η αντιμετώπιση των όποιων θεμάτων προκύπτουν, είναι ψηλά στις προτεραιότητές μας, τόνισε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, σε Χριστουγεννιάτικό του μήνυμα.

Πρόσθεσε πως αποτελεί πρόκληση, αλλά και χρέος του, να συνεργαστεί με όλους τους φορείς προκειμένου ο τομέας της Υγείας στον τόπο μας να αποτελεί φάρο φωτεινό και παράδειγμα προς μίμηση.

Ο κ. Χατζηπαντέλα είπε πως “ο φονικός ιός απειλεί ολόκληρη την ανθρωπότητα και είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε την προσπάθεια, όπως την έχει χαράξει η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα”.

Ανέφερε πως “το Υπουργικό Συμβούλιο πήρε μέτρα κοινωνικής προστασίας, μέτρα κοινωνικής ευαισθησίας, μέτρα κοινωνικής ευθύνης, και μέτρα δικαιοσύνης με απόλυτο σεβασμό προς τον συνάνθρωπό μας”.

“Η συντριπτική πλειονότητα του λαού μας στηρίζει την προσπάθεια, ακολουθεί και συμπαραστέκεται. Γι’ αυτό κι έχουν καταγραφεί κάποια εξαιρετικά αποτελέσματα. Οι νέοι μας έριξαν το τείχος, έκαναν το μεγάλο βήμα, για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, αλλά πάνω απ’ όλα τους παππούδες, τις γιαγιάδες, τους γονείς, το σύνολο της κοινωνίας μας. Και τους ευχαριστούμε!”, σημείωσε ο Υπουργός Υγείας.

Υπογράμμισε πως “στο Υπουργείο Υγείας, συμπάσχουμε με όλους τους ασθενείς και προσπαθούμε να λύσουμε τα καθημερινά τους προβλήματα”.

Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων, ο κ. Χατζηπαντέλα εξέφρασε βαθιά ευγνωμοσύνη στον κυπριακό λαό για την προσπάθεια που καταβάλλει και αποσκοπεί στη βελτίωση της καθημερινότητάς μας.

“Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω δημόσια ένα μεγάλο `ευχαριστώ` στο προσωπικό του Υπουργείου Υγείας, από τους υπηρέτες της δημόσιας υγείας στην πρώτη γραμμή, μέχρι τα κορυφαία στελέχη. Είμαστε ευγνώμονες προς όλους τους επιστήμονες Υγείας, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους φροντιστές, όλα τα μέλη του ανθρώπινου δυναμικού, που αγωνίζονται καθημερινά, με προσωπικό κόστος, με θυσίες και με αγωνία για να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό στον συνάνθρωπό τους”, είπε.

Επεσήμανε πως “οι δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, δεν μπορούν να χαλάσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων. Προσευχόμαστε για απλόχερη αγάπη και ενδυναμώνουμε την πίστη ότι το ελπιδοφόρο μήνυμα των Χριστουγέννων θα αγκαλιάσει όλους τους ανθρώπους σε κάθε γωνιά της γης, με την προσδοκία ότι η αναγέννηση θα έρθει μέσα από τη φάτνη της ψυχής μας”, κατέληξε ο Υπουργός Υγείας.