Στο ρυθμό του κορωνοϊού εξακολουθεί να κινείται με αμείωτο ρυθμό ο πλανήτης με τα περισσότερα κρούσματα να καταγράφονται πλέον στη νότια Αμερική, αλλά και με ανησυχητική αύξηση μολύνσεων σε Ευρώπη, Ινδία και Αυστραλία.

Η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική μετατράπηκαν χθες στην περιφέρεια, στην οποία καταγράφονται πλέον τα περισσότερα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό στον πλανήτη, (συνολικά 4 εκατομμύρια 364 χιλιάδες), σύμφωνα με δεδομένα του Γαλλικού Πρακτορείου και του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς. Είναι η πρώτη φορά που ο αριθμός των μολύνσεων σε αυτή την περιφέρεια ξεπέρασε τις μολύνσεις στην περιοχή της βόρειας Αμερικής.

Στη Λατινική Αμερική, η χώρα που πλήττεται περισσότερο είναι η Βραζιλία, με πάνω από 2 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης και 87 χιλιάδες νεκρούς.

Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν η χώρα που υφίσταται το πιο βαρύ χτύπημα από την πανδημία στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη, με 4,2 εκατομμύρια μολύνσεις και σχεδόν 150.000 νεκρούς. Η χώρα κατέγραψε χθες 55 χιλιάδες 187 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, αριθμό που είναι ο χαμηλότερος των τελευταίων σχεδόν δύο εβδομάδων, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Είναι η πρώτη φορά από τις 13 Ιουλίου που ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό πέφτει κάτω από το επίπεδο των 60.000.

Στην Ινδία, το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε ακόμη 708 θανάτους εξαιτίας της νόσου COVID-19 και 49,931 κρούσματα μόλυνσης, με τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα να ανέρχεται πλέον σε 32 χιλιάδες 771 νεκρούς. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης που ανακοίνωσε το υπουργείο της χώρας είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα.

Την ίδια ώρα οι ασιατικές χώρες είναι αντιμέτωπες με ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού και επιβάλλουν ξανά περιοριστικά μέτρα.

Στην Κίνα, το υπουργείο Υγείας έκανε λόγο σήμερα για τον εντοπισμό 61 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες. Ο αριθμός των κρουσμάτων σε όλη την ηπειρωτική Κίνα που ανακοινώθηκε σήμερα είναι ο υψηλότερος από τις 14 Απριλίου.

Στην Αυστραλία, οι αρχές προειδοποίησαν ότι το lockdown των έξι εβδομάδων που επιβλήθηκε σε περιοχές της νοτιοανατολικής πολιτείας Βικτόρια ενδέχεται να διαρκέσει περισσότερο, αφού η χώρα κατέγραψε ημερήσιο αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων.

Τέλος, η Ρωσία κατέγραψε σήμερα 5.635 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, που είναι ο χαμηλότερος ημερήσιος απολογισμός κρουσμάτων μετά τις 23 Απριλίου.

Με την προσθήκη των νέων περιστατικών ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σε 818,000, το τέταρτο υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων στον κόσμο.

Με πληροφορίες από: ΚΥΠΕ, Naftemporiki