Δεν υπάρχει σύσταση για τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου έναντι του κορωνοϊού σε παιδιά και εφήβους, διευκρίνισε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε, η τρίτη δόση σε άτομα κάτω των 18 ετών συστήνεται μόνο στις περιπτώσεις που είναι ανοσοκατασταλμένα, λόγω φαρμάκων ή κάποιας ασθένειας.

Ακόμα, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ανέφερε ότι για τα παιδιά και τους εφήβους που έχουν νοσήσει χορηγείται μία δόση, τρεις μήνες μετά τη νόσηση.

Αναφερόμενη επίσης σε νέες επιδημιολογικές μελέτες, η κ. Θεοδωρίδου υποστήριξε ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή στα παιδιά και τους εφήβους, με ξεκάθαρες ενδείξεις ότι τα  προστατεύει.

Τέλος, η κ. Θεοδωρίδου υπεραμύνθηκε του ανοίγματος των σχολείων στη Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι το 2022 δεν μπορεί να είναι ένας χρόνος με κλειστά τα σχολεία. Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του αυτοελέγχου πριν ανοίξουν τα σχολεία, ανέφερε η ίδια, σημειώνοντας ότι το μέλλον της επόμενης γενιάς εξαρτάται από την ανεμπόδιστη εκπαίδευση.

Πηγή: ΚΥΠΕ