Δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα σε περιοχή κοντά στο παλιό σκουπιδότοπο στο Μαρί και καίει ελαστικά και άλλα άχρηστα υλικά.

Αυτό αναφέρει σε ανάρτηση του στο twitter ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας προσθέτοντας ότι ο χρόνος για πλήρη κατάσβεσή της φωτιάς θα είναι μεγάλος λόγω της φύσης και των ιδιοτήτων του καιόμενου υλικού.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής γίνονται πολλές προσπάθειες για κατάσβεση της πυρκαγιάς από τις ομάδες πυρόσβεσης.

Επί τόπου βρίσκονται 5 πυροσβεστικά οχήματα της ΕΜΑΚ ενώ έχουν κληθεί και δύο βυτιοφόρα για προμήθεια νερού.

Στο σημείο έσπευσε και ο Διευθυντής επιχειρήσεων της Υπηρεσίας ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ενημερώσει όλες τις κρατικές υπηρεσίες για να λάβουν δράση στη βάση των καθηκόντων τους.

Μετά από συστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, γίνεται με τη χρήση τροχοφόρων φορτωτήρων, βαρετού τύπου καδενοφόρων και προωθητών γαιών τα οποία ανήκουν σε ιδιωτική εταιρεία, μετακίνηση των μη καιόμενων ελαστικών, διάνοιξη των αντιπυρικών ζωνών  μεταξύ των σωρών ελαστικών και τοποθέτηση όγκων χώματος.

Στο μεταξύ σε ανάρτηση σχετικά με την πυρκαγιά προχώρησε η Ελεγκτική Υπηρεσία.

Όπως σημειώνεται στην ανάρτηση στο Twitter, «η Ελεγκτική Υπηρεσία επεσήμανε τους περιβαλλοντικούς κινδύνους από τη συσσώρευση μεγάλων ποσοτήτων ελαστικών στην ευρύτερη περιοχή Βασιλικού, τη στιγμή μάλιστα που κάποιοι εισπράττουν τέλη για να διαχειρίζονται τα ελαστικά».

Στην ανάρτηση αναφέρεται ακόμη πως είχε προηγηθεί ξανά πυρκαγιά από ελαστικά στην ίδια περιοχή.