Δεν θα προχωρήσουν οι εργασίες στον χώρο όπου αποφασίστηκε να εγκατασταθεί το εργοστάσιο ασφαλτικού στο Μιτσερό, μέχρι τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τις κοινότητες της περιοχής, η οποία έχει οριστεί για τις 25 Αυγούστου, στις 11 το πρωί, στο Προεδρικό, σύμφωνα με πληροφόρηση που δόθηκε στους κατοίκους και επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ πηγή από το Προεδρικό.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς αν υπάρχει οποιαδήποτε εξέλιξη όσον αφορά το αίτημα τους για αναστολή των εργασιών στον χώρο όπου αποφασίστηκε να εγκατασταθεί το εργοστάσιο ασφαλτικού στο Μιτσερό, ο Κοινοτάρχης της Αγροκήπιας, Σωτήρης Κυριάκου, απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι υπάρχει εξέλιξη.

Όπως ανέφερε, ενημερώθηκαν από το Προεδρικό πως έχει καθοριστεί συνάντηση για τις 25 Αυγούστου, στις 11 το πρωί.

«Έγινε αποδεκτό το αίτημα μας για αναστολή των εργασιών, μετά από παράκληση του Προέδρου προς την εταιρεία για να ανασταλούν οι εργασίες τους μέχρι τη συνάντηση στο Προεδρικό. Οπότε με την αποχώρηση του μηχανήματος, από το χώρο, θα αποχωρήσουμε και εμείς», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση πότε αναμένεται να αποχωρήσει το μηχάνημα, ο κ. Κυριάκου είπε ότι αναμένεται να αποχωρήσει αύριο το πρωί. «Εμείς θα αποχωρήσουμε μόλις αποχωρήσει το μηχάνημα», επανέλαβε.

Ο κ. Κυριάκου ανέφερε, παράλληλα, ότι αύριο Πέμπτη, στις 19.00, θα τελεστεί παράκληση από αντιπροσωπεία ιερέων της περιφέρειας των επηρεαζόμενων κοινοτήτων στον χώρο που είναι προτεινόμενος για την ανέγερση του εργοστασίου στο δρόμο Κάτω Μονής- Αγίου Ιωάννη.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από πηγή στο Προεδρικό, επιβεβαιώνεται ότι έγινε συνεννόηση με την εταιρεία να μην προχωρήσουν σε εργασίες μέχρι τις 25 του μήνα.

Οι ίδιες πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι έχει οριστεί η συνάντηση για τις 25 Αυγούστου.

Πηγή: ΚΥΠΕ