Στροφή 180 μοιρών είχαμε σήμερα στη Βουλή από τον Υπουργό Μεταφορών Αλέξη Βαφεάδη, ο οποίος ενώ στην τελευταία παρουσία του στο κοινοβούλιο για το θέμα των καμερών στους δρόμους, δήλωνε ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο μείωσης των εξωδίκων, σήμερα ανέφερε ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο.

Κατά την παρουσία του στην Βουλή για παρουσίαση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Μεταφορών ο κ. Βαφεάδης, επισήμανε ότι δεν θα μειωθούν τα εξώδικα από τις κάμερες αλλά θα γίνουν ρυθμίσεις στον τρόπο καταβολής των εξωδίκων με δόσεις, καθώς και στον τρόπο επιβολής των βαθμών ποινής, ώστε να αφαιρούνται πιο γρήγορα από τα τρία χρόνια.

Ο Υπουργός Μεταφορών, ανακοίνωσε ακόμα ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα κληθούν εμπειρογνώμονες για να συμβουλεύσουν το κράτος. Σημείωσε ότι οι χρονομετρητές δεν είναι συμβατοί με το σύστημα φωτοεπισήμανσης και πως από τον ερχόμενο Μάρτιο και Απρίλιο θα αρχίσουν να τοποθετούνται τα έξυπνα φώτα σε διασταυρώσεις όπου υπάρχουν κάμερες ανά την Κύπρο.

Ο κ. Βαφεάδης είπε και κάτι σε σχέση με το περιβόητο πράσινο βελάκι, που ταλαιπώρησε αρκετό κόσμο τους προηγούμενους μήνες. Ανακοίνωσε ότι δεν καταγγέλλονται οι οδηγοί που κατευθύνονται δεξιά σε διασταυρώσεις με κάμερες, όταν σβήσει το πράσινο και ανάβει το κόκκινο και οι οδηγοί βρίσκονται μέσα στον κυκλοφοριακό κόμβο.
Τα φλάς ανάβουν, αλλά οι άνθρωποι που ελέγχουν το σύστημα, δεν αποστέλλουν τα εξώδικα, είπε.

Επανέλαβε ότι θα προχωρήσει η αφαίρεση κυρτωμάτων, εκτός από δρόμους που βρίσκονται έξω από σχολεία. Ανέφερε επίσης ότι σύντομα θα ανακοινωθεί σχέδιο για αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε συνδυασμό με φωτοβολταϊκά συστήματα.

Βρίσκονται σε εξέλιξη είπε ο Υπουργός, έργα ύψους 885 εκατ. ευρώ με κυριότερα το νέο κρατικό Μουσείο, το Κέντρο φιλοξενίας Λίμνες, νέες στάσεις λεωφορείων, κεντρικά γραφεία κτηματολογίου και διάφοροι αυτοκινητόδρομοι. Το 2024 θα προκηρυχθούν προσφορές για το Γενικό Χημείο του Κράτους και την συνέχιση του Περιμετρικού  δρόμου της Λευκωσίας.