Δεν συζητήθηκαν περαιτέρω μέτρα για αντιμετώπιση της πανδημίας κατά τη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, αλλά κατά τη διάρκεια της έγινε γενική επισκόπηση της επιδημιολογικής εικόνας, της κατάστασης στα νοσηλευτήρια, συζητήθηκε η πορεία των εμβολιασμών και δόθηκε η ευκαιρία στη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή να συναντηθεί με τον Υπουργό Υγείας, είπε στο ΚΥΠΕ το μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής, Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Πέτρος Καραγιάννης.
 
Διευκρίνισε ότι κατά τη σύσκεψη δεν συζητήθηκε η λήψη περαιτέρω μέτρων, αλλά η σύσκεψη περιορίστηκε σε ανασκόπηση της όλης κατάστασης και εκτίμηση της πορείας της επιδημιολογικής εικόνας για τις επόμενες ημέρες.
 
Ερωτηθείς αν μετά την ανασκόπηση της κατάστασης, η Επιτροπή θα υποβάλει κάποιες εισηγήσεις, ανέφερε πως ίσως υποβληθούν εισηγήσεις για εστίαση των τεστ σε κάποιους χώρους, για να στηριχθούν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα και για να δοθεί χρόνος να λειτουργήσουν σωστά και να αποδώσουν, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο στο τραπέζι.
 
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Καραγιάννης επανέλαβε πως τα εμβόλια κατά 80% με 85% είναι αποτελεσματικά και αποτρέπουν τη μόλυνση, ενώ ποσοστό 10%  με 15% αν εκτεθεί στον ιό θα νοσήσει ήπια μέχρι καθόλου και δεν θα χρειαστεί να μπει στο νοσοκομείο ή να καταλήξει.
 
Πρέπει να κατανοήσουμε ότι μιλούμε για μικρό ποσοστό εμβολιασμένων που θα νοσήσουν, συνέχισε και ανέφερε ότι υπάρχουν μελέτες που καταδεικνύουν ότι το ιικό φορτίο των εμβολιασμένων, όταν μολυνθούν, είναι χαμηλό. Επομένως, συνέχισε, μπορεί να μεταδώσουν ή να μην μεταδώσουν και για αυτό συστήνουμε οι εμβολιασμένοι και οι μη εμβολιασμένοι να φορούν μάσκα, τουλάχιστον αυτή την περίοδο που στην Κύπρο έχουμε έξαρση, ώστε να αποφύγουμε τα δυσάρεστα.
 
Ο κ. Καραγιάννης διατύπωσε την άποψη πως οι γονείς θα πρέπει να κατανοήσουν ότι βρισκόμαστε σε περίοδο πανδημίας και να συμβουλεύσουν τα παιδιά να εφαρμόζουν τα μέτρα προστασίας και να περιορίσουν το συγχρωτισμό και τις διασκεδάσεις. Είπε τέλος πως θα πρέπει οι πολίτες να σταματήσουν να αποφασίζουν για την υγεία τους, βασιζόμενοι σε φήμες που στερούνται σοβαρότητας.