Η Κυβέρνηση, παρά το κύμα κρουσμάτων των τελευταίων ημερών δεν προσανατολίζεται μέχρι στιγμής σε κλιμάκωση των μέτρων για τον κορωνοϊό αλλά ούτε και σε περεταίρω αποκλιμάκωση τους.

H Κυβέρνηση καθόρισε τα επόμενα βήματα της, 7 μέρες  πριν από την Εβδομάδα των Παθών,  κατά τη διάρκεια έκτακτης διυπουργικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, με τη συμμετοχή κάποιων εκ των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής.

Οι χαλαρώσεις που βρίσκονταν προς συζήτηση το προηγούμενο διάστημα μπήκαν στο συρτάρι, αφού αυτό επιβάλλουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ τονίστηκε η ανάγκη για στροφή προς τους πολίτες και αναζήτηση πιο «μόνιμων» λύσεων, από την προσωρινή επιβολή περιορισμών και απαγορεύσεων.

Στην έκτακτη σύσκεψη χθες, υπό τον πρόεδρο Αναστασιάδη, ως πρώτο βήμα αποφασίστηκε όπως γίνουν ενέργειες προκειμένου να αναπτυχθούν κλίνες στα νοσοκομεία και να ριχθούν όλες οι δυνάμεις στην επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος και στη διασφάλιση της τήρησης των μέτρων και των πρωτοκόλλων σε σχολεία, χώρους εργασίας και επιχειρήσεις εστίασης.

Οι τελικές αποφάσεις,  θα ληφθούν εντός της εβδομάδας από το Υπουργικό Συμβούλιο ώστε να τεθούν σε εφαρμογή με τη λήξη των υφιστάμενων διαταγμάτων στις 30 Απριλίου.