Δεν υπάρχει πρόθεση επί του παρόντος για δημιουργία περιφερειακού γυμνασίου στη Παρεκλησια προκειμενου να εξυπηρετεί συνολικά 20 κοινότητες της ανατολικής περιοχής της Λεμεσού, λόγω του ότι δεν υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός μαθητών ώστε να δικαιολογείται αυτό, ανέφερε σήμερα στο Κανάλι 6 ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας Ανδρέας Μαραγκός.
Κληθείς να σχολιάσει τη θέση των κοινοτήτων ότι έχει ληφθεί απόφαση από το 2010 ότι το γυμνάσιο θα ανεγερθεί σε συγκεκριμένο κρατικό τεμάχιο γης, ο κ. Μαραγκός απάντησε ότι οι κοινότητες έχουν μία επιστολή από πρώην Υπουργό Παιδείας το 2010 ότι αποφασίστηκε η ανεγερση του γυμνασίου, όχι βάσει τεχνοκραστικών κριτηρίων.
Ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας συμπλήρωσε πως στη συνέχεια στάλθηκε από το Υπουργείο, διψήφιος αριθμος επιστολών στις κοινότητες, που αναφερουν ότι δεν υπαρχει ικανοποιητικός αριθμός μαθητών για να γίνει το γυμνάσιο.
Να σημειωθεί πως, επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια με υπομνήματα και άλλες ενέργειές τους, οι τοπικές Αρχές και οι κάτοικοι των είκοσι συνολικά επηρεαζόμενων κοινοτήτων έχουν ζητήσει την υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεών για τη δημιουργία περιφερειακού γυμνασίου στην περιοχή τους, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εκατοντάδες μαθητές στη διακίνησή τους από τα χωριά τους στη Λεμεσό για τη φοίτησή τους στα διάφορα σχολεία.