Δύο άτομα ηλικίας 29 και 20 ετών, τα οποία παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, δεν παραδέχθηκαν ότι οδηγούσαν κατά το Σαββατοκύριακο στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λάρνακας με υπερβολική ταχύτητα, ο πρώτος με 210 χλμ την ώρα και ο δεύτερος με 194 χλμ.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Χάρης Χατζηγιασεμή, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας «γύρω στις 12.20 τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Ιουλίου, μέλη του ΟΠΟΔ που διενεργούσαν έλεγχο ταχύτητας, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λάρνακας, εντόπισαν αυτοκίνητο να κινείται με ταχύτητα 210 χιλιομέτρων αντί 100, που είναι το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο. Έγινε σήμα στον οδηγό να σταματήσει για έλεγχο, ωστόσο αυτός συνέχισε την πορεία του».

Πρόσθεσε ότι «τα μέλη της Αστυνομίας ακολούθησαν το όχημα και κατάφεραν να το ανακόψουν, παρά την έξοδο Ορόκλινης, στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Αγίας Νάπας. Από έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι οδηγός του οχήματος ήταν 29χρονος, κάτοικος χωριού της επαρχίας Λευκωσίας, ο οποίος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και μεταφέρθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Αραδίππου, όπου κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος».

Εξάλλου «γύρω στις 11 το βράδυ του Σαββάτου 29 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια ελέγχου ταχύτητας, από μέλη του ΟΠΟΔ, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λάρνακας, εντοπίστηκε αυτοκίνητο να κινείται με ταχύτητα 194 χιλιομέτρων. Οι αστυνομικοί ανέκοψαν το όχημα για έλεγχο και από έρευνα διαπιστώθηκε ότι οδηγός ήταν 20χρονος κάτοικος χωριού της επαρχίας Λευκωσίας, ο οποίος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα».

Ο νεαρός οδηγήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Αραδίππου, όπου αφού κατηγορήθηκε γραπτώς, αφέθηκε ελεύθερος.

Όπως είπε ο κ. Χατζηγιασεμή «οι δύο οδηγοί παρουσιάστηκαν σήμερα Δευτέρα 31 Ιουλίου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για άμεση καταχώρηση υποθέσεων εναντίον τους, ωστόσο δεν παραδέχθηκαν ενοχή».

«Το Δικαστήριο όρισε ημερομηνίες και για τους δύο για ανάγνωση γεγονότων και επιβολή ποινής».

Συγκεκριμένα για τον 29χρονο το Δικαστήριο όρισε την 30η Αυγούστου ενώ για τον 20χρονο ορίστηκε η 31η Αυγούστου.

Τα δύο άτομα υπέγραψαν προσωπική εγγύηση ύψους 2 χιλιάδων ευρώ έκαστος, προκειμένου να παρουσιαστούν ενώπιον του Δικαστηρίου τις συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Πηγή: ΚΥΠΕ