Δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη τα πράγματα αναφορικά με την επιλογή του νέου Αρχιεπισκόπου από την Ιερά Σύνοδο, ανέφερε στο Κανάλι 6 πηγή από το περιβάλλον της Μητρόπολης Λεμεσού, σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι ο τοποτηρητής του Αρχιεπισκοπικού θρόνου Πάφου Γεώργιος, θα είναι ο εκλεκτός της Συνόδου και μάλιστα από τον πρώτο γύρο.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε πως οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται και στη Μητρόπολη Λεμεσού επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία, ότι είναι εφικτό στο τέλος η πλειοψηφία των συνοδικών να κινηθεί προς την ίδια κατεύθυνση με την ψήφο των λαϊκών.

Επικαλέστηκε δε, την εκτίμηση του Μητροπολίτη Κωνσταντίας Βασίλειου ότι «η Σύνοδος είναι κινούμενη άμμος» και ουδείς είναι σε θέση με βεβαιότητα να πει αν οι κρίσιμες ψήφοι εντός του σώματος θα κινηθούν προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση.

Η πηγη από το περιβάλλον της Μητρόπολης Λεμεσού διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφρίες για διοργάνωση διαμαρτυριών έξω από την Αρχιεπισκοπή σε περίπτωση που η Ιερά Σύνοδος προχωρήσει με την επιλογή του Πάφου Γεώργιου, αντί του Μητροπολίτη Αθανάσιου.

Απάντηση στα δημοσιεύματα που τον φέρουν να δίνει την ψήφο του σε συγκεκριμένο Μητροπολίτη του τριπρόσωπου, για την ανάδειξη νέου Αρχιεπισκόπου, έδωσε μέσω ανακοίνωσης ο Μητροπολίτης Μόρφου, Νεόφυτος, ξεκαθαρίζοντας ότι η ψήφος του δεν είναι δεδομένη για κανένα μέχρι τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Ο θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού μιλώντας το μεσημέρι στην τηλεόραση του ant1 εκτίμησε ότι είναι ακόμη ανοικτό το ενδεχόμενο εκλογής του Πάφου από την πρώτη ψηφοφορία, ότι ο Κωνσταντίας είναι πιο κοντά στον Μητροπολίτη Γεώργιο, προσθέτοντας πως είναι άγνωστο τι θα πράξει ο Μητροπολίτης Κυρηνείας και πως αν δεν περάσει ο Ταμασού σε τυχόν 2η ψηφοφορία, τότε ο ίδιος και ο Κύκκου θα κινηθούν προς την κατεύθυνση του Μητροπολίτη Λεμεσού.

Σε δηλώσεις στις οποίες προέβηκε σήμερα ο τοποτηρητής του αρχιπισκοπικού θρόνου Μητροπολίτης Γεώργιος, ανέφερε πως όπως ενημερώθηκε υποβλήθηκαν τρεις ενστάσεις αναφορικά με τη ψηφοφορία που διεξήχθηκε την περασμένη Κυριακή, για εκλογη του τριπροσώπου.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα είπε ότι ίδιος δεν έχει ένσταση για εκλογή του αρχιεπισκόπου το ερχόμενο Σάββατο, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ανάδειξης του Αρχιεπισκόπου πριν τα χριστούγεννα.

Το επόμενο σημαντικό βήμα αναμένεται να γίνει αύριο, όταν η Ιερά Σύνοδος θα συνέλθει για να ενημερωθεί και να επικυρώσει το αποτέλεσμα των Εκλογών από τον Έφορο Εκλογής Ιωάννης Χαριλάου και θα οριστεί και η ημερομηνία που θα επανέλθει η Ιερά Σύνοδος για να αναδείξει τον διάδοχο του Χρυσόστομου Β’.