Δεν νοείται κρατικές υπηρεσίες και εκλελεγμένες τοπικές αρχές να επιδεικνύουν ανοχή σε παρανομίες, δήλωσε στο Κανάλι 6 ο εκπρόσωπος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Μάριος Πετρίδης, σχολιάζοντας καταγγελία για παράνομες εργασίες ανέγερσης πολυκατοικίας στο Δήμο Γερμασόγειας, που υποβλήθηκε τέλος Μαΐου του 2022.

Σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη, εντός Ιουνίου στάλθηκε η καταγγελία στην Τοπική Αρχή, η οποία απάντησε μετά από τρεις μήνες ελλιπώς, ενώ ζητήθηκε ενημέρωση για όλες τις άδειες που έχει εκδώσει ο Δήμος, από το 2020.

Ο εκπρόσωπος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας χαρακτήρισε πολύ πιο σοβαρό το ότι, όπως ενημέρωσε ο Δήμος έχει ληφθεί παλαιότερα απόφαση να δίνονται άδειες για έναρξη Εργασιών, χωρίς την εξασφάλιση αδειών και πως ο Δήμαρχος παραδέχθηκε ότι εκ παραδρομής λήφθηκε η απόφαση, προκειμένου να βοηθηθεί η ανάπτυξη.

Ακολουθείτο σε όλη την Κύπρο το να μην καταγγέλλονται περιπτώσεις που ξεκινούν εργασίες με πολεοδομική άδεια, λέει ο δήμαρχος Γερμασόγειας

Ο Δήμος Γερμασόγειας εκδίδει άδειες σε πολύ σύντομο χρόνο για όλους τους αιτητές, κάτι που τεκμηριώνεται από σχετικό πίνακα με στοιχεία που έχει αποσταλεί στην Ελεγκτική Υπηρεσία, δήλωσε στο Κανάλι 6 ο Δημάρχος Κυριάκος Ξυδιάς, προσθέτοντας πως για να συλλεγούν τα στοιχεία που ζητήθηκαν από την Ελεγκτική Υπηρεσία, χρειάζονταν τρεις μήνες.

Ο κ. Ξυδιάς πρόσθεσε πως το μην καταγγέλλονται ιδιώτες που ξεκινούν εργασίες έχοντας εξασφαλίσει Πολεοδομική άδεια, είναι μια τακτική που ακολουθείτο παγκύπρια και πως έχει σταματήσει πλέον στον Δήμο Γερμασόγειας, μετά τις συγκεκριμένες καταγγελίες.

Ανέφερε τέλος πως ο Δήμος έλαβε επιστολή ότι σταμάτησαν οι εργασίες στην πολυκατοικία για την οποία διατυπωθήκαν οι καταγγελίες.