Οριστική είναι η απόφαση για οκτάωρη απεργία στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ στις 25 Οκτωβρίου.

Η απεργία θα πραγματοποιηθεί από τις επτά το πρωί ως τις τρείς μετά το μεσημέρι, σε όλα τα κρατικά νοσηλευτήρια και σε αυτή θα συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι, γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό και καθαριστές.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που παρέθεσαν εκπρόσωποι των συντεχνιών ΠΑΣΥΔΥ, ΠΑΣΥΚΙ, ΠΑΣΥΝΟ, ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ αναφέρθηκε ότι εδώ και αρκετό καιρό Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας κωλυσιεργεί και αρνείται να προσφέρει συλλογικές συμβάσεις ισότιμες με εκείνες που ισχύουν στον υπόλοιπο ημιδημόσιο τομέα.

Επεξηγώντας τους λόγους πραγματοποίησης της οκτάωρης απεργίας, εκπρόσωποι των έξι συνδικαλιστικών οργανώσεων ανέφεραν ότι ο ΟΚΥπΥ θα έπρεπε να συνάψει συμβάσεις με τους εργαζόμενους που προσλήφθηκαν από την ημέρα που δημιουργήθηκε ο οργανισμός.

Την ίδια ώρα όπως αναφέρθηκε, διάφορα προβλήματα χρονίζουν στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ.

Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ζητούν την παρέμβαση της κυβέρνησης, ώστε να εφαρμοστεί στην πράξη η διασφάλιση των βασικών εργασιακών δικαιωμάτων, όπως αναφέρουν, μέσα από μια συλλογική σύμβαση.

Τα τελευταία δύο χρόνια γίνονται συζητήσεις χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, τόνισε η γγ της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους, ενώ ο γγ της ΣΕΚ Ανδρέας Μάτσας επισήμανε ότι βιώνουν μια επαναλαμβανόμενη έλλειψη πρόθεσης από την πλευρά της διεύθυνσης του Οργανισμού.