Σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα της διοργάνωσης του Μαραθωνίου Λεμεσού, καθώς δεν φαίνεται να έχουν ακόμη γεφυρωθεί οι διαφορές μεταξύ ΓΣΟ και της μέχρι πρόσφατα διοργανώτριας εταιρείας. Με σημερινή ανακοίνωση της, η εταιρεία καλεί σε διάσκεψη Τύπου την ερχόμενη Πέμπτη, για ν’ ανακοινώσει τις αποφάσεις της, την ώρα που ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, καλεί όλους να επιδείξουν πνεύμα καλής θέλησης.

Το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφτηκε την περασμένη Δευτέρα μεταξύ Δήμου Λεμεσού, ΓΣΟ, ΕΒΕΛ και ΕΤΑΛ για τη συνδιοργάνωση του θεσμού δεν φαίνεται να έδωσε όλες τις λύσεις στις διαφορές που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα, μετά την απόφαση του ΓΣΟ να μην ανανεώσει τη συμφωνία συνεργασία με την εταιρεία και να ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση των όρων.

Η συμφωνία συνεργασίας, καθώς ο χρόνος κυλά για τον 15ο Μαραθώνιο Λεμεσού, θα έπρεπε να είχε υπογραφτεί «χθες» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά τη Δευτέρα ο Δήμαρχος Λεμεσού, ο οποίος κλήθηκε από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει το γεγονός ότι οι δυο πλευρές δεν φαίνεται να καταλήγουν σε συμφωνία και η εταιρεία προγραμματίζει διάσκεψη Τύπου.

«Ζητώ από όλους να επιδείξουν πνεύμα καλής θέλησης και αλληλοσεβασμού, ούτως ώστε να καταστεί δυνατή η κατάληξη σε μια συμφωνία συνεργασίας μεταξύ ΓΣΟ και διοργανώτριας εταιρείας», είπε ο Νίκος Νικολαϊδης.

Η κατάληξη σε συνεργασία είναι προς το συμφέρον όλων, ενώ αντίθετα,  μονομερείς ενέργειες που μπορεί να οδηγήσουν σε αποτυχία αυτής της προσπάθειας δεν ευνοούν κανέναν, ούτε τον μαραθώνιο ούτε την πόλη, συμπλήρωσε.

Σε περίπτωση που υπάρχουν σημεία διαφωνίας, μεταξύ των δυο μερών, ο Δήμος Λεμεσού είναι εδώ για να συμβάλει στην υπέρβαση τους, υπογράμμισε ο κ.Νικολαϊδης.

Η διάσκεψη Τύπου της εταιρείας 11 Blue Events με θέμα τον Μαραθώνιο Λεμεσού 2023, θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι της 14ης Ιουλίου, στα γραφεία της.

Πηγή: ΚΥΠΕ