Δεν εντοπίστηκαν ακόμα τα πέντε πρόσωπα εναντίον των οποίων εκδόθηκαν χθες βράδυ εντάλματα σύλληψης για την επίθεση κουκουλοφόρων στην εκδήλωση της ΦΕΤΕΠΑΚ και της Accept ΛΟΑΤΙ Κύπρου.

Σύμφωνα με την αστυνομία στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης και μετά από αξιολόγηση πληροφοριών, εξασφαλίστηκαν στοιχεία εναντίον πέντε προσώπων για συμμετοχή στο ομοφοβικό επεισόδιο.

Πρόκειται για 2 φοιτητές του ΤΕΠΑΚ, καθώς και 3  πρώην φοιτητές του Πανεπιστημίου, ηλικίας από 22 μέχρι 26 χρόνων.

Σε σημερινές του δηλώσεις ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου ανέφερε ότι έγιναν έρευνες σε κάποια σημεία και υποστατικά που υπήρχαν πληροφορίες ότι ενδεχομένως να βρίσκονταν οι καταζητούμενοι, ωστόσο δεν εντοπίστηκαν.

Παράλληλα όπως ανέφερε ο κύριος Ανδρέου γίνονται αξιολογήσεις κλειστών κυκλωμάτων της περιοχής σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν περαιτέρω στοιχεία για την υπόθεση.

Μάλιστα στο πλαίσιο της αξιολόγησης των κυκλωμάτων, καταγράφηκε και η διαδρομή των κουκουλοφόρων μετά το περιστατικό, οι οποίοι διέφυγαν πεζή.

Σύμφωνα με την αστυνομία τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση είναι 12.

Ο κύριος Ανδρέου ανέφερε ότι ήδη είχαν επαφές τόσο με το ΤΕΠΑΚ όσο και με τις φοιτητικές οργανώσεις, και αποφασίστηκε σε παρόμοιες μελλοντικές εκδηλώσεις, να λαμβάνονται μέτρα από την αστυνομία.