Την ελπίδα ότι μετά τα ψεσινά παγκύπρια επεισόδια οι αστυνομικοί και πυροσβέστες που εκτελούσαν καθήκοντα, θα κάνουν σήμερα Πάσχα, εκφράζει ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος – ΙΣΟΤΗΤΑ, αναφέροντας ότι δεν έχει άλλη επιλογή, παρά να λάβει «πρωτοφανή μέτρα» γιατί δεν θέλει άλλους νεκρούς αστυνομικούς και πυροσβέστες.

Σε σημερινή ανακοίνωση, η ΙΣΟΤΗΤΑ, καλεί, μετά τη χθεσινή βραδιά, όλα τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας να συνειδητοποιήσουν ότι «είναι μόνοι τους», προσθέτοντας πως κανένας δεν φαίνεται να εισάκουσε τις προειδοποιήσεις του κλάδου καιτα προμηνύματα των τελευταίων εβδομάδων.

Αναφέρει ότι «κάποιοι δεν φαίνεται να έχουν τις γνώσεις, αλλά ούτε και τη βούληση και την συνείδηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους» και προσθέτει ότι «στράφηκε με μένος και μίσος όλη η νεανική παραβατικότητα αλλά και εγκληματικότητα απέναντι στα Σώματα Ασφαλείας».

Υποστηρίζει επίσης ότι «όποτε η Αστυνομία επέβαλλε την τάξη με ανάλογη βία, κατακρίθηκε και κάποιοι έσπευδαν να οριστούν ποινικοί ανακριτές για τυχόν ευθύνες» και «τώρα βιώνουμε την απόλυτη αναρχία».

Ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος – ΙΣΟΤΗΤΑ τονίζει πως πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, πριν βάψουν τα χέρια τους με το αίμα των μελών των Σωμάτων Ασφαλείας.