Σε ισχύ μέχρι τις δέκα απόψε, βρίσκεται πορτοκαλί προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα, την οποία εξέδωσε τη Δευτέρα η Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Από την κακοκαιρία επηρεάζονται κυρίως, τα βόρεια και τα ανατολικά του νησιού.
Η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 55 και 70 χιλιοστών, ανά ώρα.
Σε πλήρη επιφυλακή παραμένουν Πυροσβεστική Υπηρεσία και Δημοτικές Αρχές. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις, δεν είχαμε προβλήματα που αναφέρθηκαν χθες βράδυ λόγω των βροχών. Συνεργεία των επαρχιακών διοικήσεων ωστόσο βρίσκονται από το πρωί στους δρόμους για να παρέμβουν εκεί που διαπιστώνονται προβλήματα
Συνεργεία της επαρχιακής διοίκησης Λεμεσού, θα καθαρίσουν από τις πέτρες και τα χώματα το οδόστρωμα στον δρόμο Γεράσας-Καλού Χωριού, όπου σημειώθηκαν κατολισθήσεις σε πέντε διαφορετικά σημεία
Η Πολιτική Άμυνα εξέδωσε συστάσεις προς το κοινό, με στόχο την ελαχιστοποίηση των αρνητικών συνεπειών από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Κλειστοί δρόμοι

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι λόγω ελαφράς χιονόπτωσης, οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος (Πλατρών – Τροόδους, Καρβουνά – Τροόδους και Προδρόμου – Τροόδους) είναι κλειστοί για την τροχαία κίνηση.
Με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με τετρακίνηση είναι οι ακόλουθοι δρόμοι:
Αγρού – Παπούτσας, Καρβουνά – Τροόδους, Pine wood – Πεδουλά, Πεδουλά – Προδρόμου, Προδρόμου – Πλατρών, Προδρόμου – Λεμύθου, Προδρόμου – Τροόδους.
Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στο δρόμο Παλώδιας – Γεράσα (Λεμεσός) ενώ ολισθηρός είναι ο δρόμος Ορκόντα – Κύκκου (Μόρφου).
Η Αστυνομία συστήνει προσοχή σε όσους θα διακινούνται στο οδικό δίκτυο και τους καλεί να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και τα σήματα τροχαίας, για αποφυγή οδικών συγκρούσεων.