Δεν θα χορηγηθεί το εμβόλιο της Janssen, εν αναμονή της ολοκλήρωσης της διερεύνησης των περιστατικών θρομβώσεων στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας την Τετάρτη.
 
«Κατόπιν σύστασης από την εταιρεία Johnson&Johnson προς τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η παρτίδα των 2.400 εμβολίων Janssen, που παραλήφθηκαν από την Κύπρο σήμερα, δεν θα διατεθεί προς το παρόν για εμβολιασμό στο πλαίσιο του Εθνικού Πλάνου Εμβολιασμού», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου.
 
Η σύσταση από την παρασκευάστρια εταιρεία, προστίθεται, «δόθηκε προληπτικά εν αναμονή της ολοκλήρωσης της διερεύνησης του ενδεχόμενου συσχέτισης των περιστατικών θρόμβωσης που καταγράφηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με το εμβόλιο».

Παράλληλα, συνεχίζει η ανακοίνωση, αναμένεται η επιστημονική γνωμοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, στον όποιο γνωστοποιήθηκαν τα δεδομένα από τις ΗΠΑ.
 
Περισσότερα δεδομένα θα κοινοποιηθούν όταν ολοκληρωθεί η εξέταση από τον αρμόδιο Οργανισμό Φαρμάκων των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Kanali 6
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.