Δεκάδες μαθητές του Γυμνασίου Πετράκη Κυπριανού αποβλήθηκαν σήμερα από τον Διευθυντή, ο οποίος θεώρησε πως το κούρεμα τους δεν ήταν το ενδεδειγμένο, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση, αφού γονείς έσπευσαν στο Σχολείο για να παραλάβουν τα παιδιά τους, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Γονέων Λάρνακας, Κώστα Κώστα.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Κώστα ανέφερε ότι «δυστυχώς η ατιμωρησία φέρνει χειρότερα αποτελέσματα. Μετά την τραγική διαχείριση των πέντε ατόμων στο συγκεκριμένο Σχολείο πέρσι στην τελετή αποφοίτησης και μετά που η κοινωνία έμεινε έκθαμβη γι’ αυτές τις αποβολές, σήμερα ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων έχω δεχθεί δεκάδες μηνύματα από γονείς ότι τα παιδιά τους έχουν αποβληθεί από μία έως δύο μέρες, τάχατες για μη ικανοποιητικό κούρεμα και για θέματα στολής».

Πρόσθεσε ότι «είναι απαράδεκτο την πρώτη ημέρα, σε ένα εκπαιδευτικό Ίδρυμα που έπρεπε και πρέπει να λειτουργεί ως το δεύτερο σπίτι των μαθητών, αυτοί να αγκαλιαστούν από τους εκπαιδευτικούς και να νοιώσουν πραγματικά ότι έρχονται σε ένα δικό τους σπίτι, αντί αυτού να έχουν αποβληθεί από μία έως δύο μέρες, κατά παράβαση των κανονισμών, οι οποίοι αναφέρονται σε στάδια μέχρι να φτάσουν στην αποβολή, δηλαδή συστάσεις και παραινέσεις».

Ο κ. Κώστα είπε πως «εγώ δεν στέκομαι στο θέμα των κανονισμών, στέκομαι στο θέμα του ανθρωπισμού, στο θέμα της ηθικής και της εκπαιδευτικής πάνω απ’ όλα ηθικής. Το Υπουργείο Παιδείας έχει την πρώτη και τη μέγιστη ευθύνη να πάρει μέτρα και να λύσει αυτό το πρόβλημα» και σημείωσε πως «είναι αδιανόητο να ξεκινά η χρονιά μ ’αυτό το θέμα, στο μοναδικό σχολείο παγκύπρια».

Ως Ομοσπονδία Γονέων, συνέχισε «θα συγκαλέσουμε έκτακτη σύσκεψη το απόγευμα και θα πάρουμε δραστικά μέτρα. Ωστόσο, αυτή τη φορά όλα τα σχολεία της Λάρνακας θα εμπλακούν σ’ αυτή την ιστορία και θα συμπαρασταθούν στους μαθητές του Γυμνασίου Πετράκη Κυπριανού».

Ανέφερε ακόμα ότι για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Επαρχιακός Λειτουργός του Υπουργείου Παιδείας και έχει ζητηθεί όπως ανακληθούν οι αποβολές των μαθητών από το συγκεκριμένο σχολείο.

Πηγή: ΚΥΠΕ