Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την στάση και συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του OMEGΑ.

«Δημιουργείται ένας θόρυβος εκ του μη όντος. Σε 24 χώρες της ΕΕ που έγινε αξιοποίηση του πρώτου εργαλείου που είχαμε προτείνει σε ουδεμία των χωρών  έχει εμπλοκή του ελεγκτικό συνέδριο ή ο γενικός ελεγκτής.

Είναι αδιανόητο να εποπτεύει ή να θέλει να είναι εξ αρχής σύμβουλος, αλλά με δικαίωμα ελέγχου», είπε ο Νίκος Αναστασιάδης και πρόσθεσε:

Ο κάθε ένας θα πρέπει να σέβεται την ανεξαρτησία  των θεσμών και τους θεσμούς του κράτους. Δεν μπορεί να εμφανίζεται ο Γενικός Ελεγκτής να υποκαθιστά τον Γενικό Εισαγγελέα και να αποφαίνεται για το ποια είναι τα θέματα που πρέπει να πάνε στη βουλή, επισήμανε.

 «Δεν είναι δουλειά του να εποπτεύει όλες τις αποφάσεις της Κυβέρνησης. Δεν μπορεί να μετατραπεί σε κυβερνήτη ή συγκυβερνήτη και δεν μπορεί να πολιτεύεται και να ταυτίζεται με κόμματα», τόνισε με εμφαντικό τρόπο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος προχώρησε και ένα βήμα πάρα πέρα κάνοντας αναφορά σε τάσεις λαϊκισμού και ανάρμοστης συμπεριφοράς του Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ο Πρόεδρος σχολίασε και τα όσα λέχθηκαν υπό μορφή επικρίσεων για πάρτι μέσα από την όλη διαδικασία:

«Μα θα κάνει πάρτι η Κυβέρνηση γιατί οι τράπεζες θα δίνουν δάνεια οι οποίες ελέγχονται από τον κεντρικό τραπεζίτη της Κύπρου και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζά», διερωτήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πληροφορίες από Omegalive