Η Παιδεία και η Υγεία είναι οι δύο σημαντικότεροι τομείς τους οποίους διαχειρίζεται η κυβέρνηση, τόνισε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης.
Μιλώντας ενώπιον μαθητών και εκπαιδευτικών στο Λύκειο Ακροπόλεως, στην παρουσία και της υπουργού Παιδείας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η φετινή σχολική χρονιά η οποία είναι η πρώτη της παρούσας διακυβέρνησης, ξεκινά με αρκετές αλλαγές που έχουν στο επίκεντρο τους μαθητές.
Στόχος της κυβέρνησης, πρόσθεσε, είναι η δημιουργία ενός εκπαιδευτικού συστήματος με αρχές και αξίες, το οποίο θα προωθεί την γνώση, θα αναπτύσσει τις δεξιότητες, θα καλλιεργεί τα ταλέντα των μαθητών και θα επιτρέπει τη βιωματική μάθηση και δημιουργία.
Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε, επίσης, ότι ο διάλογος της κυβέρνησης με τους μαθητές, θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και υπέδειξε πως τα παιδιά πρέπει να έχουν λόγο και ρόλο στη διαμόρφωση των αποφάσεων.

Οι πρώτοι βανδαλισμοί σε Λύκειο της Λεμεσού

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς στη Μέση Εκπαίδευση, καταγράφηκαν οι πρώτοι βανδαλισμοί σε Λύκειο της Λεμεσού.
Πρόκειται για το λύκειο του Αγίου Αντωνίου, στο οποίο ανεγκέφαλοι μαύρισαν τους τοίχους, γράφοντας διάφορα οπαδικά συνθήματα.
Τα συνεργεία της σχολικής Εφορίας Λεμεσού προχώρησαν το πρωί σε καθαρισμούς
Να σημειωθεί ότι στις 11:00 σήμερα το πρωί το λύκειο του Αγίου Αντωνίου θα επισκεφθεί η Υπουργός Παιδείας.