Την εμφάνισή τους στους δρόμους της Νέας Υόρκης έχουν κάνει τα Splash Spots: τα ζωηρόχρωμα καλύμματα βαλβίδων κοσμούν πέντε πυροσβεστικούς κρουνούς σε επιλεγμένες γειτονιές, μετατρέποντας την εκροή νερού σε ψέκασμα σαν αυτό που απαντάται σε πάρκα νερού.

Κάθε ένα από τα τέσσερα διαφορετικά χρώματα δίνει διαφορετική εμπειρία πιτσιλίσματος· για παράδειγμα, το Sunshine με το έντονο κίτρινο χρώμα του εξακοντίζει νερό προς όλες τις κατευθύνσεις ενώ η κόκκινη εκδοχή, το Blossom μπορεί να προσφέρει ένα πιο απαλό νέφος από σταγονίδια. Το πράσινο, με επωνυμία Jump Rope (το παιχνίδι «Σχοινάκι» για εμάς), κάνει το κοινό να αναπηδά όλο χαρά καθώς πιτσιλά στροβιλιζόμενο νερό περιστρεφόμενο διαρκώς. Είναι παρόμοιο με το μπλε-μοβ, το Pinwheel, όπου το νερό πιτσιλάει σταθερά με τρεις περιστρεφόμενες ροές (https://www.instagram.com/p/CwK-MN6tmkD/).

Τα Splash Spots κάνουν την εμφάνισή τους σε μία, κάθε φορά, γειτονιά του Μεγάλου Μήλου. Είναι ήδη παρόντα, μεταξύ 2 και 5 το απόγευμα, στο 767 Hicks St στο Μπρούκλιν· στις 9 Σεπτεμβρίου θα εμφανιστούν στο 2219 Frederick Douglass Blvd της Νέας Υόρκης.

Επανεφευρίσκουν τον παραδοσιακό τρόπο με τον οποίο οι Νεοϋορκέζοι αναζητούν ανακούφιση από την ανυπόφορη ζέστη όταν η θερμοκρασία σκαρφαλώνει πάνω από τους 32 βαθμούς Κελσίου· τυπικά, δροσίζονται ανοίγοντας τους πυροσβεστικούς κρουνούς, αφότου ανάψει πράσινη φωτεινή ένδειξη που το επιτρέπει (https://www.youtube.com/watch?v=3SNE_VwB7_M&t=40s).

Πηγή: KYΠΕ-ΑΠΕ-ΜΠΕ