Χωρίς σοβαρά προβλήματα συνεχιζόταν η εκλογική διαδικασία μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, δήλωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρου Στέλιος Παπαθεοδώρου κατά τις μεσημβρινές του δηλώσεις από το Κέντρο Χειρισμού Καταστάσεων Κρίσεως της Αστυνομίας.

Συμπλήρωσε ότι εξετάζεται καταγγελία από την Πάφο σχετικά με προσπάθεια επηρεασμού της εκλογικής διαδικασίας, σημειώνοντας παράλληλα ότι η Αστυνομία θα βρίσκεται επί ποδός μέχρι την ανακήρυξη των υποψηφίων με σκοπό τη διατήρηση του νόμου και της τάξης.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθεοδώρου, η Αστυνομία συνδράμει στην ομαλή διεξαγωγή των εκλογών με την κινητοποίηση 2.700 μελών της, πέραν των άλλων μελών που ασκούν τα συνήθη αστυνομικά τους καθήκοντα.

«Σκοπός μας είναι να διατηρήσουμε τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, μέχρι στιγμής δεν έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα», συνέχισε ο Αρχηγός, προσθέτοντας ότι υπάρχει το Κέντρο Χειρισμού Καταστάσεως Κρίσεων, του οποίου προΐσταται ο ο Βοηθός Αρχηγός Θεμιστός Αρναούτης, καθώς και επαρχιακά Κέντρα Κρίσεως, στα οποία βρίσκονται οι Αστυνομικοί Διευθυντές για να επιλαμβάνονται των όποιων πληροφοριών, παραπόνων ή περιστατικών.

«Αυτό που θέλουμε εμείς, και καλούμε τόσο τους υποστηρικτές των υποψηφίων αλλά και τους ψηφοφόρους, είναι να προσέλθουν απρόσκοπτα, χωρίς τη δημιουργία οποιωνδήποτε προβλημάτων», συμπλήρωσε σχετικά.

Ερωτηθείς για καταγγελία που έχει υποβληθεί ενώπιον της Αστυνομίας από τον υποψήφιο Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος σχετικά με προσπάθεια επηρεασμού της εκλογικής διαδικασίας, ο κ. επιβεβαίωσε ότι είναι καταγεγραμμένη η εν λόγω πληροφορία από την Αστυνομία, προσθέτοντας ότι διερευνάται αν πράγματι ισχύουν τα όσα αναφέρθηκαν από τον υποψήφιο.

Σε ερώτηση αν υπάρχουν πληροφορίες για πιθανούς χώρους συγκέντρωσης πολιτών απόψε και αυξημένη περιπολία της Αστυνομίας, ο Αρχηγός του σώματος είπε ότι η Αστυνομία θα βρίσκεται μέχρι την ανακήρυξη των υποψηφίων επί ποδός με σκοπό τη διατήρηση του νόμου και της τάξης.

Ερωτηθείς σχετικά με καταγγελία ότι Βουλευτής δεν παρέλαβε συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο, ο κ. Παπαθεοδώρου είπε ότι συζήτησε το εν λόγω θέμα με τον Γενικό Έφορο Εκλογών και του αναφέρθηκε ότι το επιλαμβάνονται οι ίδιοι.

«Όπου υπάρξουν ή διαπραχθούν ποινικά αδικήματα θα διερευνήσουμε ποινικές υποθέσεις, οι οποίες θα αχθούν σύμφωνα με τους Περί Εκλογών νόμου ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα για τη λήψη τελικής απόφασης», κατέληξε.