Σε περίπου εβδομήντα μαθητές στο Γυμνάσιο Πολεμιδιών και στην Β’ Τεχνική Σχολή Λεμεσού, δεν επιτράπηκε σήμερα η είσοδος αφού δεν προσκόμισαν το απαραίτητο rapid test, διότι θεωρούσαν ότι στο σχολείο τους θα διενεργούνταν τα συγκεκριμένα τεστ.

Μετά από καταγγελίες που έγιναν στον σταθμό μας, επικοινωνήσαμε με τις διευθύνσεις και των δύο σχολείων και όπως μας αναφέρθηκε τα παιδιά ήταν ενημερωμένα ότι σήμερα δεν θα υπήρχαν κινητές μονάδες στα σχολεία τους για διενέργεια rapit test.

Στο Γυμνάσιο Πολεμιδιών, σήμερα δεν επιτράπηκε η είσοδος σε 50 παιδιά.

Μιλώντας στο ΚΑΝΑΛΙ 6 η Διευθύντρια, Κυριάκουλα Μιχαηλίδου Σάββα, μας ανέφερε ότι έχει ήδη σταλεί στους γονείς το πρόγραμμα του μήνα για ποιες μέρες θα βρίσκεται στο σχολείο τους η κινητή μονάδα. Όπως μας ανέφερε οι μέρες δεν είναι σταθερές, και κάθε εβδομάδα είναι διαφορετικές.

Το σχολείο, μάλιστα, όπως μας εξήγησε έστειλε και χθες μήνυμα στους γονείς ότι σήμερα Δευτέρα, δεν θα υπήρχε κινητή μονάδα στο σχολείο, και έπρεπε τα παιδιά να κάνουν το τεστ τους την Κυριακή.
Παρόμοιο πρόβλημα παρουσιάστηκε σήμερα και στην Β΄ Τεχνική Σχολή Λεμεσού.

Όπως μας ανέφερε ο Διευθυντής Μιχάλης Μιχαηλίδης σήμερα παρουσιάστηκαν στο σχολείο 20 περίπου μαθητές χωρίς rapid test, και δεν τους επιτράπηκε η είσοδος.

Το Υπουργείο Παιδείας όπως είπε τους έχει στείλει τις μέρες που θα βρίσκεται η κινητή μονάδα στο σχολείο τους, οι οποίες έχουν αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων.

Παράλληλα η διεύθυνση του σχολείου προέβη σε σχετική ανακοίνωση στους μαθητές μέσω των μεγαφώνων την περασμένη Παρασκευή.

Όπως μας είπε ο κύριος Μιχαηλίδης, μόλις σταθεροποιηθούν τα τμήματα στο σχολείο, οι μαθητές θα ενημερώνονται για τα rapit test και μέσω γραπτού μηνύματος sms.