Η πανδημία πλήττει για δεύτερη συνεχή χρονιά την καθιερωμένη γιορτή του κατακλυσμού της Λεμεσού, όχι όμως και τα 60χρονα της Γιορτής του Κρασιού, η οποία θα είναι πανηγυρική, δήλωσε ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης.

Όπως ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης στη χθεσινοβραδινή του συνεδρία, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ότι, λόγω της πανδημίας δεν θα διοργανωθούν ούτε και φέτος εκδηλώσεις για το τριήμερο του κατακλυσμού.

Ωστόσο, σημείωσε, ο Δήμος Λεμεσού θα αρχίσει σύντομα τις προετοιμασίες του για να γιορτάσει τα 60χρονα της Γιορτής του Κρασιού, που επίσης είχε πέρσι ακυρωθεί λόγω των περιοριστικών μέτρων για αντιμετώπιση της Covid-19.

«Ουσιαστικά, η Γιορτή του Κρασιού θα είναι η πρώτη μεγάλη λαϊκή γιορτή μετά την πανδημία και εξαιτίας του ότι είναι τα 60χρονά της, θα πάρει πανηγυρικές διαστάσεις», είπε ο Δήμαρχος Λεμεσού, προσθέτοντας ότι την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να αποφασιστούν οι ημερομηνίες διεξαγωγής της γιορτής.

Φέτος, πρόσθεσε, θα γιορτάσουμε τη Γιορτή του Κρασιού «με λαμπρότητα, ανανεωμένη, με νέα στοιχεία και ασφαλώς αρχίζει μια νέα περίοδος, ώστε η επόμενη δεκαετία να είναι μια περίοδος ουσιαστικής αναβάθμισης αυτής της μεγάλης λαϊκής γιορτής».

Για την ιστορία, να αναφερθεί ότι η Γιορτή του Κρασιού, που ξεκίνησε το 1961, εκτός από το 2020, δεν πραγματοποιήθηκε τα έτη 1964, 1974, 1975, 1976 και 1977, λόγω των πολιτικών αναταραχών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ