Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε το απόγευμα η δεύτερη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της Φιλιώς Μπαλάφα – Λέκκα, 33 ετών η οποία απεβίωσε πριν από μία εβδομάδα σε δημόσιο νοσηλευτήριο, ύστερα από τις καταγγελίες του συζύγου της για ιατρική αμέλεια.

Ο Χρήστος Ανδρέου, Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι «ολοκληρώθηκε χωρίς να καταδειχθούν τα αίτια θανάτου της 33χρονης, η δεύτερη νενομισμένη νεκροτομή που διενεργήθηκε σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας».

«Την νεκροτομή διενήργησαν η Ιατροδικαστής Αγγελική Παπέττα και ο Ιατροδικαστής Πανίκος Σταυριανός εκ μέρους της οικογένειας της Φιλιώς», είπε.

Πρόσθεσε ότι «λήφθηκαν δείγματα για τοξικολογικές και ιστοπαθολογικές εξετάσεις», οι οποίες ενδεχομένως να καταδείξουν τα αίτια θανάτου της κοπέλας.

Ανέφερε ακόμα ότι «η Αστυνομία έχει παραλάβει τον ιατρικό φάκελο της 33χρονης προκειμένου να βοηθηθεί το ανακριτικό έργο. Ακόμα έχουμε αποταθεί στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) και στο Υπουργείο Υγείας για να οριστεί ένας ιατρικός λειτουργός, ο οποίος θα βοηθήσει το ανακριτικό έργο της Αστυνομίας όπως γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις στις οποίες διερευνούμε υποθέσεις ιατρικής αμέλειας».

Εν τω μεταξύ ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας πραγματοποίησαν το μεσημέρι φίλοι της 33χρονης.

Οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν κρατούσαν στα χέρια γαρύφαλλα, ενώ μερικά από αυτά τοποθετήθηκαν στην είσοδο του ΤΑΕΠ, όπου υπήρχε αυξημένη παρουσία της Αστυνομίας.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας βρέθηκε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου, ο οποίος ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι «από τη στιγμή που γίνεται αστυνομική έρευνα για το θλιβερό συμβάν, ως Οργανισμός δεν μπορούμε να προβούμε σε οποιαδήποτε δήλωση επί της ουσίας. Εκείνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι θα συνδράμουμε σε ό,τι μας ζητηθεί ούτως ώστε στο τέλος της ημέρας να λάμψει η αλήθεια».

Σημειώνεται ότι η Φιλιώ Μπαλάφα – Λέκκα, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, είχε μεταφερθεί την περασμένη Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου, στις 8 το πρωί από τον σύζυγό της στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, με δύσπνοια και πόνους στο σώμα.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής της διασωληνώθηκε και εξέπνευσε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.